Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Meštani Atenice i Kulinovačkog polja proveli su i treću noć proveli na blokadi Transfer stanice u Prelićima. Oni ne dozvoljovaju kamionima JKP "Komunalac" da istovaraju smeće, jer su, kako kažu, izloženi ekološkoj katastrofi.

Kako navode za naš portal, problem je nastao pre šest meseci kada se zapalila deponija „Duboko“ pa je javno preduzeće počelo da lageruje otpad u ovom čačanskom naselju. Dobili su i informaciju da je direktorka „Komunalca“ podnela krivične prijave, međutim ona to demantuje u izjavi za naš portal.

„Ovo je nečuveno. Deset tona otpada je deponovano kod nas. Kuće su nam na 20 do pedeset metara od smetlišta. Pokušali su da nam dovezu i mrtve pse tokom noći. U društvu smo pacova, a pojavi se i poneka lisica i šakal“, navode oni.

Kako kažu, rešenje problema se za sada ne nazire, ali su rešeni da istraju u svojim zahtevima. Ističu da neće da idu na razgovor kod gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića i očekuju ga da se pojavi kod njih. Noćas su, navode, pokušali iz komunalnog preduzeća da istovare đubre, ali su oni to sprečili.

„Nama nije cilj da sedimo u toploj kancelariji kod Miluna dok se gomila smeće u našem naselju. Zarazićemo se. Trenutno se rešenje problema ne nazire „, zaključuju naši sagovornici.

Naša redakcija pozvala je I direktorku JKP „Komunalac “ Mirjanu Đoković. Ona kaže za naš portal da nije podnela nikakve krivične prijave, već je tražila asistenciju za merenje smeća.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Meni je samo važno da kamioni budu izmereni kako bismo otpad odvezli u Jagodinu zbog validne dokumentacije. I meni je cilj da transfer stanica bude čista, te da služi samo kao pretovarno mesto „, kaže Mirjana Đoković.

Inače u Gradskoj upravi su nam rekli, od zatvaranja deponije „Duboko“ u Užice deo otpada iz Čačka odlagan je na Transfer stanici u Prelićima, a deo na deponijama u Kraljevu, Kragujevcu, Kniću i sada u Jagodini.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare