Studenti nezadovoljni zbog promene neophodnih uslova za upis u narednu školsku godinu protestuju ispred zgrade dekanata Medicinskog fakulteta, pošto tvrde da im ti uslovi nisu blagovremeno predstavljeni.

Studenti su, javlja reporterka N1, nezadovoljni uslovima koji su izmenjeni juče, a prema kojima će morati da polože ispit više da bi stekli uslov za upis u narednu godinu.

„Uveli su nam da je farmakologija uslovni predmet, što nije bilo prethodnih 20, 30 godina. Ne znamo kako je moguće da se tako velika odluka donese preko noći, budući da menja koncept organizacije učenja. To je dvosemestralni predmet što nije mala stvar, može da utiče na dosta ljudi da padnu godinu ili spadnu sa budžeta na samofinansiranje…“, kaže studentkinja Milica Lainović.

Iz organizacije skupa ukazuju da problem traje mesec-dva od kada je najavljena ta odluka i da su iz uprave fakulteta obećalii da će ona još biti razmotrena. Okupljeni studenti kažu i da nisu zadovoljni reagovanjem studentskog parlamenta koji se nije dovoljno angažovao oko ovog problema.

PROČITAJTE JOŠ:

Ističu i da su pokrenuli peticiju koju je potpisala većina studenata iz njihove generacije, ali da je i pored toga juče objavljeno da je farmakologija uslov.

Studentkinje, sagovornice N1, navode da će nastaviti miran protest i da neće praviti buku.

„Želimo da demonstriramo nezadovoljstvo, bilo da ćemo razgovarati sa prodekanom ili ne, bićemo ovde dok ne bude nešto urodilo plodom“, navode.

BONUS VIDEO: Čiji su studenti i ko kontroliše studentske organizacije?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar