Početkom aprila Osnovnu školu "Milena Pavlović Barili" u beogradskom naselju Višnjička Banja potresao je skandal, kada je deo roditelja učenika jednog odeljenja četvrtog razreda u medije izneo navode da dečak iz tog odeljenja i njegov očuh folk pevač Slobodan Radanović, "terorišu ceo razred". Naime, pevač je navodno nenajavljeno upao na čas svog posinka i uplašio decu. Škola je pomenuti događaj prijavila nadležnim institucijama i preduzela mere povodom toga, a kako Nova.rs saznaje, i uvela novine, dok je dečak zbog kog su se roditelji pobunili, ispisao iz škole.

I Osnovna školu „Milena Pavlović Barili“ u beogradskom naselju Višnjička Banja i folk pevač Slobodan Radanović našli su se početkom aprila u istom skandalu, kada su roditelji učenika jednog odeljenja četvrtog razreda izneli tvrdnje da dečak iz tog odeljenja i njegov očuh folk pevač Slobodan Radanović, „terorišu ceo razred“, a da škola o tome ćuti.

Najveći bes roditelja izazvao je Radanovićev upad na čas fizičkog vaspitanja, kada je, kako su za Nova.rs tvrdili roditelji, bahatim ponašanjem preplašio, pa čak i rasplakao decu.

Direktorka škole Olivera Korošec istakla je za naš portal da je škola pomenuti događaj prijavila nadležnim institucijama i preduzela mere „u skladu sa Protokolom o postupanju u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje“.

Kako Nova.rs saznaje, mesec dana nakon incidenta, na ulazu u školsku zgradu postavljen je policajac, primenjuje se pravilo ulaska i identifikacije, dok se dečak odnosno posinak pevača Radanovića ispisao iz škole.

PROČITAJTE JOŠ:

Roditelji đaka koji su se pobunili zbog ponašanja Radanovića i njegovog posinka, ispričali su za Nova.rs da je škola, kao što je i obećala, preduzela određene mere.

„Škola je primenila pravila ulaska i identifikacije, ekspresno smo dobili školskog policajca, a dečak zbog kog je sve ovo i nastalo, se ispisao iz škole. Da nije bilo medija, nažalost, niko ne bi ozbiljno shvatio situaciju i uhvatio se u koštac s problemom“, kaže za naš portal jedan od roditelja.

Foto: Google maps

Dodaje da je dečaka ispisao njegov otac koji se, nakon što se pročulo za incident, uključio u pronalaženje rešenja.

„On se uključio jer se do sada majka i očuh nisu odazivali ni roditlejskim sastancima, niti školi. Očuh je preuzeo i ispisao ga jer je bio jako kivan, ali na strani nas koji smo sve prijavili“.

Sloba Radanović Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kaže da je dečak ljut što je morao da se ispiše iz škole, te da poruka kojom je „pozdravio“ svoje drugare sve govori o njegovom ponašanju.

PROČITAJTE JOŠ:

Što se tiče ulaska u školu, škola je, prema rečima našeg sagovornika, donela odluku da niko, izuzev zaposlenih i dece, ne može da uđe u školu i slobodno se kreće hodnicima.

„Domar ili tetkice treba da prijave osobu koja dođe, a ona mora da sačeka potvrdu da može da prođe dalje. Nakon dobijene potvrde, domar ili tetkica će je otpratiti dokle treba. Nismo duži period imali školskog policajca i nakon ovog događaja zahtevali smo od škole da traži i ekspresno smo ga dobili“, dodaje roditelj.

Podsetimo, roditelji su ispričali da je Radanović upao na čas fizičkog vaspitanja, te da je bio besan i bahat prema deci.

Jelena Radanović Foto: Antonio Ahel/ATAImages

On nije želeo da komentariše ove navode, dok je njegov advokat izneo saopštenje u kom je istakao da ništa od navedenog nije tačno.

S druge strane, Radanovićeva žena i majka dečaka Jelena rekla je za naš portal da ćemo dobiti tužbu zbog pisanja ovog teksta, te da navodi roditelja nisu tačni.

„To je glupost totalna, neka fora, neko miniranje, Sloba neće davati nikakav komentar, ali vi ako želite, pišite, šta drugo da vam kažem“, poručila je ona.

Ministarstvo prosvete se oglasilo povodom ovog incidenta, rekavši da je obavešteno o dešavanjima u Osnovnoj školi „Milena Pavlović Barili“, te da će pratiti postupanje škole u ovom slučaju i pružiti svu neophodnu podršku u postupanju.

BONUS VIDEO: Nebojša Simeunović o Ribnikaru: Država relativizuje tragediju jer je ona odgovorna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare