Slobodan Sloba Radanović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Advokat pevača Slobodana Radanovića, koji je prethodnih dana u žiži javnosti nakon što ga je deo roditelja đaka četvrtog razreda Osnovne škole "Milena Pavlović Barili" u naselju Višnjička Banja optužio za bahato ponašanje i upad na čas fizičkog u odeljenje u koje ide njegov posinak, reagovao je na tekst koji je objavljen na portalu Nova.rs pod naslovom "Poznati folker upao na nastavu, urlao, pretio i vređao decu, škola mesecima zataškavala incidente: Teške optužbe roditelja na račun pevača".

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

„Кao advokat Slobodana Radanovića, povodom medijskog napada protiv mog klijenta, odnosno teksta objavljenog na internet portalu Nova.rs 02.04.2024. godine, pod naslovom „Poznati folker upao na nastavu, urlao, pretio i vređao decu, škola mesecima zataškavala incidente. Teške optužbe roditelja na račun pevača„, ovim putem se oglašavam kako sledi:

Prevashodno ukazujem da je u naslovu predmetnog teksta, kao i u njegovoj sadržini, izneto pregršt uvredljivih, kompromitujućih, dezinformacija, odnosno neistinih informacija, koje ovim putem najoštrije demantujemo i ukazujemo da:

PROČITAJTE JOŠ:

1. nije istina da je Slobodan Radanović urlao, pretio i vređao decu kako se to u naslovu navodi.

2. nije istina da je škola zataškavala različite incidente

3. nije istina da Slobodan Radanović teroriše ceo školski razred

4. nije istina da se Slobodan Radanović svađao sa decom

5. nije istina da Slobodan Radanović vređao i pretio deci

6. nije istina da je Slobodan Radanović bio bezobrazan i drzak prema deci

7. nije istina da se Slobodan Radanović unosio deci u lice.

Slobodan Radanović i supruga Jelena Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predmetnim neistinitim tekstom, očigledno je povređen Zakon o javnom informisanju, a time i prava ličnosti Slobodana Radanovića, čime mu je naneta očigledna nematerijalna, ali i reputaciona šteta.

Pored navedenog, a što je još strašnije, predmetnim tekstom, protivno Zakonu o javnom informisanju, povređena su i prava i interesi maloletnog sina Jelene Radanović, supruge Slobodana Radanovića.

Foto: Google maps

Zakonom o javnom informisanju, konkretno načelom Zaštita maloletnika, propisana je obaveza medija da se prilikom objavljivanja informacija o maloletnicima, prvenstveno mora voditi računa da objavljena informacija ne ugrosi psihološki, socijalni razvoj maloletnika. Istim Zakonom je propisano je da u informaciji vezanoj za maloletnika, maloletnik ne sme učiniti prepoznatljivim, ukoliko je sama informacija po svojoj sadržini protivna pravima i interesima maloletnika.

U predmetnom tekstu navodi se da maloletni sin Jelene Radanović teroriše ceo razred, da je problematično dete, da demonstrira silu u razredu, da je zbog svog ponašanja prebačen u drugu školu što je navodno majka Jelena Radanović izjavila…

Ništa od navedenog nije istina, pre svega Jelena Radanović nikada nije izjavila da je njen sin prebačen u drugu školu zato što je problematično, isključivi razlog prebacivanja deteta u drugu školu je selidba. Sin Jelene Radanović je redovan učenik sa odličnim uspehom i peticom iz vladanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Uvredljivim, neistinitim informacijama u spornom tekstu, kao i neistinitim, kompromitujućim kvalifikacijama vezanim za njegovo ponašanje i vaspitanje, kao i navođenjem njegovog imena u tekstu, učinjena je direktna povreda Zakona o javnom informisanju, na štetu maloletnog deteta.

Spornim tekstom, najgrublje su povređeni prava i interesi maloletnog deteta, i nanet mu je duševni bol“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, roditelji učenika iz ove beogradske škole obratili su se našoj redakciji s tvrdnjama da dečak iz tog odeljenja i njegov očuh folk pevač Slobodan Radanović „terorišu ceo razred“, te da Uprava ustanove mesecima zataškava različite incidente.

Među njima je i ovaj poslednji, kada je, kako su ispričali, Radanović nenajavljeno upao na čas svog posinka i urlao, vređao i pretio deci, poručujući im da niko ne sme da dira njegovo dete.

BONUS VIDEO: Incident u osnovnoj školi u Beogradu: Zabrinuti roditelji tvrde da je folk pevač pretio đacima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare