Foto:Privatna arhiva

Jutros u 10 časova počeo je sastanak rukovodstva vojne fabrike "Krušik" u Valjevu sa prvom grupom radnika, koji su pre više od sedam dana proglašeni tehnološkim viškom. S njima je obavljen razgovor, a kako za Nova.rs kaže jedna od zaposlenih, ponuđene su im dve opcije - da prihvate otpremninu ili da sačekaju još malo i dobiju ponudu za drugi posao koju neće smeti da odbiju. U suprotnom, ostaju bez ičega.

Jedna grupa zaposlenih od njih 73 koji su pre više od sedam dana proglašeni tehnološkim viškovima, završila je sastanak sa rukovodstvom „Krušika“ koji je počeo jutros u 10 časova.

Jedna od zaposlenih koja je bila pozvana na ovaj razgovor, kaže za Nova.rs da svi moraju da se izjasne šta žele – otpremninu ili novi posao.

„Moramo što pre da se izjasnimo da li želimo otpremninu i u tom slučaju se ovo vodi kao sporazumni raskid ugovora. Sami se prijavljujemo na Biro za zapošljavanje i to je to, završavamo s ‘Krušikom’. E sad, možemo i da sačekamo odnosno da ne žurimo sa otpremninom, ali tada dolazimo u situaciju da nam ponude drugi posao koji ne smemo da odbijemo. Jer ako odbijemo, ostajemo bez ičega“, objašnjava radnica.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako dodaje, još uvek nije napravljen konačan spisak radnika koji su proglašeni tehnološkim viškovima jer je, ističe, bilo mnogo žalbi roditelja koji su samohrani ili imaju decu sa posebnim zdravstvenim potrebama.

Foto:Privatna arhiva

„Ponudiće nam rad u ‘Gorenju’, šta bi drugo. Neka, hvala im, neka oni rade tamo. Ne zna se gde je gore. Ja ću da uzmem moje pare i bežim od ludaka“, kaže ova radnica.

Podsetimo, zaposleni u vojnoj fabrici „Krušik“ u Valjevu, njih 73, proglašeno je tehnološkim viškom jer navodno nisu kvalifikovani za posao u pogonu u kom su, ne svojom voljom, prebačeni pre nekoliko meseci.

Kako su neki od radnika tvrdili za Nova.rs, na njihova stalna radna mesta primaju se novi ljudi s biroa.

Čudno je što su sva lica koja su se našla na spisku za otkaz, zaposleni koji su učestvovali u prošlogodišnjem štrajku, zatim oni koji su ranije dobili otkaze, tužili firmu, pa vraćeni na posao, kao i oni koji koriste bolovanja.

BONUS VIDEO: Sud izrekao kaznu Krušiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare