Psiholog i osnivačica Instituta za digitalne komunikacije Ana Mirković dala je u emisiji "Utisak nedelje" savet za devojke i momke, ali i odrasle koji imaju iskustva sa deljenjem intimnih snimaka putem interneta.

„U eri kad nemamo savet, a u ovoj sferi roditelji nemaju mnogo saveta za decu, možda bi jedini savet bio – nemojte nikada, nikome poslati ni u inboks neki sadržaj, bilo da je tekst, fotorafija ili video, za koji ste sigurni da ga ne biste prikazali u ‘Utisku'“, ističe Mirković.

Neke veze se, kako kaže Mirković, raskinu, neka prijateljstva prestanu i u tom trenutku vi apsolutno nemate kontrolu nad tim sadržajem.

Foto: Nova S

„Deca dosta često, nezrela i neiskusna, kažu – ali ja sam tako podesio podešavanja da mi vidi sliku samo par drugara ili samo sam to poslao svome dečku ili devojci. Nema intimne, tajne i lične komunikacije na društvenim mrežama. Sve što jednom pošaljete jednoj osobi je zauvek van vaše kontrole i ne znate u kom trenutku to može da vam se vrati kao bumerang. I to bi bio jedini savet: Nikada, nikome ne šaljite ono što ne biste prikazali na televiziji“, zaključila je Mirković.

***

BONUS VIDEO: Nakon koškanja u parlament stiglo i seksualno uznemiravanje…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar