“Vičem na Vas zato što ste potpuni kreten!”, bez ustručavanja, agresivnim tonom, obratio se medicinskoj sestri direktor Instituta za reumatologiju prof. dr Goran Radunović, a detalji ovog skandaloznog razgovora, koji je oličenje verbalnog nasilja, dostavljeni su redakciji Nova.rs.

U kancelariji direktora bolnice, razgovarali su direktor dr Radunović i medicinska sestra koja je načelnika ambulantne službe dr Ivana Jeremića prijavila zbog svakodnevnog psihičkog nasilja, vikanja i nedopustivog odnosa prema njoj, ali i drugim sestrama. Ona i njena koleginica sa odeljenja požalile su se direktoru, očekujući od njega razumevanje i zaštitu. Nažalost, naišle su na potpuno suprotnu reakciju u kojoj se direktor prema njima poneo krajnje neprimereno i bezobrazno.

Foto: nova.rs

Razgovor direktora prof. dr Gorana Radunovića i medicinske sestre na Institutu za reumatologiju prenosimo u celosti:

Direktor prof. dr Radunović: “Jel Vi išta mislite?”

Medicinska sestra: “Mislim da doktor ne može da viče na mene?”

Direktor prof. dr Radunović: “Na Vas mogu i ja da vičem, ali ne glasno. Jel slušate Vi?”

Medicinska sestra: “Da”.

Direktor prof. dr Radunović: : “I šta je problem? Šta je TU problem? Sad ću ja da vičem na Vas? Mogu i batinama da pretim. I hoću da vidim tužbu za mobing. Jeste li mobingovani na poslu? Zašto ste napisali tužbu? Jel ima tu elemenata za mobing? Jeste li Vi mobingovani?”

Medicinska sestra: “Nisam napisala tužbu za mobing”.

Direktor prof. dr Radunović: “Nego za šta ste napisali?”

Medicinska sestra: “Napisala sam da doktor viče na mene”.

Direktor prof. dr Radunović: “Pa i ja vičem na Vas!”

Medicinska sestra: “Zašto vičete?”

Direktor prof. dr Radunović: “Zato što ste kreten, potpuni! Evo sad vam to kažem pred svima ovde. ‘Oće neko da svedoči, neće niko!”

Medicinska sestra: “Ne razumem ponašanje”.

Direktor prof. dr Radunović: “Ovo ne mogu da trpim, da svaka budala piše dopise direktoru. Pišite dopise advokatu, ne direktoru! Zašto ovo radite? Zbog čega? Šta je Vaš interes? Šta je Vaša ideja? Da li Vi ovde hoćete da radite ili nećete? Jel Vam se sviđa da ovde radite?”

Medicinska sestra: “Hoću ovde da radim. Sviđa mi se, ali doktor je vikao na mene”.

Direktor prof. dr Radunović: “Pa šta je problem? Jel on Vaš šef? Imate li pametan odgovor za mene?”

Medicinska sestra: “Ne”.

Direktor prof. dr Radunović: “Izađite sad”.

Pročitajte još:

Prema rečima zaposlenih, koji su se obratili redakciji Nova.rs, ovo nije prvi, a verovatno ni poslednji put, da direktor zloupotrebljava položaj, viče na osoblje i konstantno vrši mobing nad onima, koji su, kako on tvrdi, “neposlušni”, pritom štiteći bliske saradnike, koji imaju slobodu da se u bolnici ponašaju kao kod svoje kuće.

Zbog nedopustivog odnosa prema zaposlenima, u poslednje tri godine, pet lekara, subspecijalista, i više medicinskih sestara, napustilo je ovu ustanovu.

Komentar na skandalozni snimak, od direktora Instituta, doktora Radunovića, nismo dobili do zaključenja ovog teksta.

***

BONUS VIDEO: Nišlijku ujela otrovnica, čekala na serum više od sat vremena u hodniku Infektivne klinike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare