Foto: Instagram/192_rs

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) objavio je upravo hitno upozorenje na nevreme na području Zlatiborskog, Topličkog i Rasinskog okruga.

Superćelijska oluja koja već nekoliko dana u Srbiji pravi haos, najavljena je i za večeras, a nevreme prvo dolazi u zapadne i centralne delove Srbije.

Pročitajte još:

„U narednih sat vremena na području Zlatiborskog okruga (Kosjerić i okolina Užica), kao Rasinskog (okolina Kruševca) jak konvektivni razvoj uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuska. Takođe, na području Topličkog okruga (Blace i okolina) jak konvektivni razvoj uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuska. Ova oblačnost će imati tendenciju širenja i premeštanja ka Kuršumliji i Prokuplju“, stoji u upozorenju RHMZ.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kako se može videti na instagram stranici 192, ogromno nevreme već je pogodilo Kruševac, gde se pada krupan grad i nanosi su veliki.

Nešto posle šesnaest sati jaka kiša praćena gradom pogodila je Čačak i okolna mesta. Graduške veličine lešnika zasule su sam centar. Saobraćaj se odvija otežano, a na putevima su se stvorila mala jezera.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Prema upozorenju RHMZ do dvadeset časova će biti nestabilno vreme na području Moravičkog okruga. Za sada nema informacija o nastaloj šteti usled vremenskih nepogoda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar