Foto:_E-Stock_milos_rafailovic ; N1 printscreen

Novinar portala Žig info iz Grocke Milan Jovanović istakao je da, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu Igoru Novakoviću koji je prethodno osuđen na četiri godine zatvora zbog paljenja kuće novinara Jovanovića, ne zna dokle će više izdržati "ovu torturu srpskog pravosuđa" i dodao da je tumačenje Krivičnog zakona "različito između dva suda".

Milan Jovanović je za portal Nova.rs ocenio da je očigledno da Apelacioni sud drugačije tumači Krivični zakon od osnovnog suda i istakao da „svako primenjuje zakon onako kako mu odgovara“.

„Naš pravosudni sistem funkcioniše onako kako funkcioniše. Očigledno da je tumačenje Krivičnog zakona različito između Apelacionog i osnovnog suda. Koliko sam se puta u životu pitao da li je moguće da sudija Apelacionog suda bolji pravnik od recimo sudije u nekom osnovnom sudu“, rekao je Jovanović za Nova.rs.

„Da li je moguće da ovaj jedan poznaje zakon i radi u Apelacionom sudu, a ovaj ne poznaje zakon i on radi u osnovnom sudu“, pita se Jovanović.

On je istakao da ne zna do kada će trajati ceo ovaj proces i dodao da je nezadovoljan poslednjom odlukom Apelacionog suda.

„Nisam upoznat zašto je Novaković vraćen da se ponovo sudi, nisam još uvek dobio neko pismeno obrazloženje i odluku Apelacionog suda“, rekao je Jovanović.

On je izjavio za naš portal da prekosutra ima ponovo suđenje i dodao da ne zna koju će odluku doneti sud.

„Šta će preduzeti? Ne znam, samo znam da su ovo ponovo vratili na početak i da mi ponovo moramo da proživljavam sve što smo jedanput preživeli, moja supruga i ja. Ne znam dokle ću izdržati više ovu torturu našeg pravosuđa i ove naše države čiji pravni sistem očigledno ne funkcioniše“, rekao je Jovanović.

Upitan da li ima neku bojazan, novinar Jovanović navodi da on uopšte više „nema pravo na strah“.

„Ja sam u tim godinama, gde ja to ne smem da dozvolim uopšte. Očigledno da je opština Grocka najgora beogradska opština i da gora ne postoji“, ocenio je Jovanović i dodoa:

„Sav ovaj napredni talog poslat je u Grocku. Ova opština je postala sabirni centar za sve ono što ne valja u Srpskoj naprednoj stranci (SNS).“

Jovanović je podsetio za naš portal da je on za medije već govorio da su „batinaši opštine Grocka vrlo aktivni i da su već počeli da tuku i policajce“.

„Mi smo objavili tekst sa snimkom gde se vidi kako batinaši koji rade u obezbeđenju opštine Grocke tuku policajce u civilu. Na snimku se vidi kako ulaze i bejzbol palicama i udaraju policjace u civilu. Oni su toliko postali bahati da je to više nepodnošljivo“, rekao je Jovanović.

Podsetimo, na sajtu Apelacionog suda objavljeno je da je presuda ukinuta zbog „bitne povrede odredaba krivičnog postupka“, a predmet je vraćen na ponovno suđenje Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je krajem prošle godine prvostepenu presudu kojom je bivši predsednik beogradske opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekavanja na paljenje kuće Milana Jovanovića.

BONUS VIDEO – Ima li pravde u zemlji nepravde? – gosti Milan Jovanović i Zlatko Kokanović

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare