Milan Jovanović: Dajte mi jednog kriminalca u Srbiji da nema člansku kartu SNS

Politika 26. jun 202211:14
Podeli:
milan jovanović
Milan Jovanović Foto: N1

Novinar Žig infa Milan Jovanović, čija kuća je zapaljena pre četiri godine i od tada traje sudski proces protiv optuženih počinilaca, kaže da je na delu očigledna opstrukcija, i da bi on bio zadovoljan bilo kojom presudom, "pa neka ih i oslobode, samo nek okončaju taj sudski postupak. Neka kažu 'članovima SNS je sve dozvoljeno - mogu da pale, da ubijaju, da prebijaju, zaštićeni su zakonom', i da građani ove zemlje budu svesni da je pravda kod nas selektivna". Dodaje da je "Grocka postala sabirni centar za šljam SNS" i da je policija nemoćna, jer su te osobe počele i nju da napadaju. "Dajte mi jednog kriminalca u ovoj zemlji da nema člansku kartu SNS, takve osobe nema, očigledno ih članska karta SNS štiti od zakona", poručuje Jovanović.

Ni četvrti pokušaj početka ponovljenog suđenja za napad na novinara Milana Jovanovića i paljenje njegove kuće nije uspeo, navelo je Nezavisno udruženje novinara Srbije. Kako je naveo NUNS, ročište je u petak odloženo zbog spajanja dva sudska procesa ponovo u jedan sudski predmet, nakon što je Apelacioni sud nedavno oborio i drugu presudu za paljenje kuće novinara. Sledeće ročište je zakazano za 30. jun, a početak ponovljenog postupka protiv bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, Vladimira Mihailovića i Aleksandra Marinkovića odlagan je od februara ove godine, dovoljno dugo da je sačekao i nedavno obaranje presude protiv Igora Novakovića.

Pročitajte još...

„Ovo je 36-37 ročište, četiri godine se vučemo od sudnice do sudnice, pa zar je to život?!. Nije“, kaže Jovanović u Novom danu na TV N1.

"Advokati se trude da imaju što više sudskih postupaka, svesni su da su se dočepali zlatne koke koji je dosta novca proneverio u samoj opštini Grockoj, njima se to ne ispušta, i sa tim novcem okrivljenih, a uveren sam da Dragoljub Simonović plaća advokate i ostalih okrivljenih, oni sa tim novcem kupuju sebi slobodu. Oni krivicu ne mogu da izbegnu, ali samim odlaganjem sudskog postupka oni kupuju sebi slobodu", ocenjuje Jovanović.

Opšrinije pročitajte na sajtu N1.

Komentari

Vaš komentar