Foto: Privatna arhiva, Nova.rs

Mladi bračni par Jevremović iz Šapca izgubio svoju tek rođenu bebu zbog, kako tvrde, grubog previda lekara u šabačkom porodilištu. Nakon pisanja medija o ovom slučaju, iz Opšte bolnice Šabac stiglo je saopštenje. Besan zbog saopštenja, oglasio se Dragan Jevremović, otac preminulog novorođenčeda.

„Moja žena i ja smo dobro, koliko to možemo da budemo, osećamo potrebu da treba da se oglasimo u vezi sa saopštenjem OB Šabac u kojem stoji da moja žena i dete nisu namučeni pri porođaju. Kao lekari moraju da znaju u kom slučaju dolazi do aspiracije mekonijuma, a to je stres koje dete doživljava u toku porođaja. Pod tim stresom može da ispusti mekonijum u matericu i to udahne. Pa pitamo: ako dete nije trpelo bolove i bilo ugroženo zašto je ispustio mekonijum u matericu? Pod dva: rekli ste da je pri podoju osam sati nakon porođaja primećeno da dete teže diše i da ga je pedijatar poslao u Tiršovu, pa  Vas pitamo o kakvom podoju pričate kada moja žena ni u jednom momentu nije videla naše dete čak i kada je krenulo za Beograd, što znaju i žene koje su bile sa njom u sobi. Pod tri: detetu je u Tiršovoj urađena aspiracija disajnih puteva iliti mehaničko uklanjanje sekreta iz disajnih puteva i tom prilikom dobijena je velika količina zelenog sadržaja kako stoji u otpusnoj listi kojoj nam je institut izdao, pa Vas pitamo kako to da niko za osam sati nije čuo disajni šum praćen masom pukota obostrano ako je dete pregledano više puta, kako tvrdite, ili hoćete da kažete da je se napilo plodove vode 8 sati nakon porođaja“, zapitao se Jevremović na svom Fejsbuk nalogu.

Podsećamo, Jovana Jevremović je 10. januar carskim rezom rodila devojčicu.

Iako je beba rođena zdrava, pedijatar je iste večeri odlučio da, zbog problema sa disanjem, beba bude prebačena na Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova u Beogradu, gde je i preminula, nakon nepunih 10 sati života. Povodom ovog slučaja Ministarstvo zdravlja najavilo je vanrednu inspekciju u šabačkoj bolnici, po hitnom postupku.

PROČITAJTE JOŠ

Inače, iz šabačkog porodilišta rekli su da je porođaj protekao u najboljem redu, da bi se bebi tokom dana stanje pogoršalo.

BONUS VIDEO Smrt bebe iz Šapca – greška lekara ili nesrećan slučaj?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare