Humanitarni događaj za pomoć petočlanoj porodici Katanić, odgajivačima pasa, koja je na Badnji dan u požaru ostala bez krova nad glavom, okupio je danas na Košutnjaku mnogobrojne kinologe, ljubitelje životinja i solidarne građane.

Jedna od organizatorki događaja, odgajivač pasa Dunja Bačvanski, za Tanjug je rekla da je porodica trenutno smeštena kod roditelja majke Milice Katanić, i da je broj sugrađana koji su se odazvali pozivu za pomoć neočekivano veliki.

„Javio se veliki broj ljudi, nismo to očekivali, mislili samo da će biti neko manje okupljanje odgajivača pasa jer tako i poznajemo porodicu Katanić, jer su i oni odgajivači pasa. U požaru su izgubili i četiri odrasla psa i štence. Mi smo jednako vezani za njih, jer ih poznajemo upravo sa izložbi pasa i kinoloških skupova“, rekla je Bačvanski.

Humanitarnom pozivu su se odazvali i brojni dreseri i vodiči pasa, kinološke sudije i veterinari, koji su organizovali školicu ring dresure za pse, a svi posetioci su mogli da se oprobaju i u jahanju konja koje je izvela škola jahanja Divađo iz Beograda.

Prisutnima se zahvalio i otac Vojkan Katanić, i rekao da se nadaju da će uskoro uspeti da prikupe novac za izgradnju kuće.

PROČITAJTE JOŠ

„Nadam se da ćemo ovom akcijom uspeti da prikupimo novac za novi dom. Poslužilo nas je lepo vreme danas i ljubitelji pasa i konja, hvala što ste došli. Hvala svima što ste odvojili vaše vreme za mene“, rekao je Katanić.

Osim ljubitelja pasa i konja, svoje vaučere za usluge doneli su i mnogi saloni lepote, jedan salon za pse, dok je svoje proizvode u humanitarne svrhe prodavao jedan proizvođač poslastica za pse, meda i pčelinjih proizvoda, ali i domaćih torti i kolača.

Decu je animirao klovn Miljan, koji će i svoj prihod donirati porodici Katanić.

BONUS VIDEO Porodici Katanić iz Beograda izgorela kuća na Badnji dan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar