Građani, blokirali transfer stanicu Prelići Foto: Privatna arhiva

Građani, koji su juče u 12 sati blokirali transfer stanicu Prelići na nekadašnjoj deponiji zbog smeća, koje se i sada odlaže na njoj, ostali su u tom čačanskom naselju i tokom noći.

Oni poručuju da se neće skloniti dok se ne odveze i poslednji kilogram otpada, jer ne mogu da izađu iz svojih domova ni danju, ni noću zbog nepodnošljivog smrada. Dragan Bisenić iz GG „Čačak je naš“ kaže za naš portal da nijedan kamion od početka protesta nije ušao iz JKP „Komunalac“ da lageruje đubre.

On dodaje da će i žitelji ostati na blokadi dok se ovaj problem ne reši. „Sinoć u 11 sati i jutros u 4 časa su dva kamiona odvezla određenu količinu smeća u Jagodinu“, precizirao je on.

Građani, blokirali transfer stanicu Prelići Foto: Privatna arhiva

On navodi da je u pitanju ekološka katastrofa ističući da se niko do sada nije drznuo da napravi divlju deponiju ljudima ispod prozora sa 10.000 tona smeća.

Podsetio je da je livada sa đubretom neobezbeđena, nema folije niti bilo kakve ograde da bar malo zaštite građane od nepodnošljivog smrada.

Građani, blokirali transfer stanicu Prelići Foto: Privatna arhiva

Napominje da tu živi više hiljada stanovnika. Na naše pitanje da li će žitelji otići na razgovor sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem u ponedeljak Bisenić kaže da neće.

Pročitajte još:

„On je juče putem medija pozvao građane da dođu na nekakve pregovore i dogovore, ali oni to neće učiniti. Milun je zajedno sa komunalnim preduzećem napravio probleme, zna gde su Prelići, pa bi on trebalo da dođe“, zaključio je Dragan Bisenić za Nova.rs.

Inače, gradonačelnik Čačka je juče zamolio građane za strpljenje. „Ubrzaćemo proces odvoza i smanjićemo nagomilani otpad čime će se stanje značajno popraviti“, rekao je Milun Todorović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare