Najpoznatiji srpski reditelj Emir Kusturica u jednoj od epizoda svog serijala "Moj život" govorio je o nezapamćenim tragedijama koje su zadesile Srbiju dan za danom - o masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" koji je počinio trinaestogodišnjak K. K. kada je ubio osmoro svojih vršnjaka i školskog čuvara, kao i o užasnim zločinima Uroša B. (20) u tri sela u okolini Mladenovca, koji je pucajući iz "kalašnjikova" ubio osmoro mladih. Kusturica je poredio ova dva počinioca stravičnih ubistava, a u jednom trenutku dotakao se i rijaliti programa "Zadruga" i njenog "kreativnog" stvaraoca direktora Pink televizije Željka Mitrovića.

„Za razliku od dječaka monstruma i ubice, džiber iz Mladenovca je dio prigradske dripačke kolone koja sanja da postane zvijezda Zadruge u kojoj vrije živo blato, u kome se guši svetosavski Srbin i Srpkinja i gdje se ostvaruju džiberski luciferluci Željka Mitrovića“, rekao je Kusturica u epizodi serijala „Moj život“.

On se, zatim, upitao zašto se dečak monstrum koga nagriža savest što nije ubio sve one koje je planirao, ne dovede u Zadrugu, pošto, kako je istakao, u Zadruzi već postoji jedan ubica koji je glavni junak.

PROČITAJTE JOŠ:

Stravični događaji u Srbiji uzrokovali su snažnu reakciju naroda, pa se, između ostalog, pored brojnih zahteva građana, od vlasti traži da ukine emitovanje rijaliti programa.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje emitovanja rijaliti programa koji promovišu nasilje, agresiju nemoralna ponašanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje i agresiju, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks. Smena rukovodstva RTS zbog emitovanja programa koji afirmišu nasilje, agresiju i kriminal. Oduzimanje nacionalne frekvencije televizija Pink i Hepi. Smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra BIA i održavanje sednice Skupštine, na kojoj će se razmotriti poverenje Vladi Srbije“, navela je nastavnica Marina Vidojević 8. maja u svom obraćanju ispred okupljenih građana kod Narodne skupštine.

BONUS VIDEO: O velikom protestu u Beogradu „Srbija protiv nasilja“ dve stvarnosti u javnosti