Foto: Printscreen Nova/Video; Aleksandra Petrović/Nova.rs; Miljana LIsailović/Nova

Kolegijum Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš pre nekoliko dana zvanično je uputio zahtev državnim organima Republike Srbije da se hitno i bez odlaganja imenuje novi direktor UKC Niš uzimajući u obzir da dosadašnji v.d. direktora dr Zoran Perišić ide u penziju, saopštio je direktor Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić.

„Smatramo da priliku treba dati mladim i ambicioznim ljudima sa novom energijom, čistih biografija i nesumnjive stručnosti sa dovoljno iskustva i merljivim rezultatima dosadašnjeg rada, koji su spremni da naprave zaokret i pokrenu naš UKC sa mrtve tačke. Takvih kandidata ima u našem UKC“, naveo je Milić na svom Fejsbuk profilu.

Foto:Nova

On je kazao da je mnogo je zadataka pred novom upravom pri čemu prioritet mora da bude hitno, bez odlaganja i bez besmislenih izgovora eliminisanje svih listi čekanja za dijagnostičke i terapijske procedure. Prioritet mora da bude, dodao je Milić, vraćanje dostojanstva pacijentima i osoblju UKC Niš.

“Kolegijum Klinike za kardiohirurgiju, tražio je i razrešenje i imenovanje novog Upravnog odbora UKC Niš jer je sadašnji neaktivan, nezainteresovan i potpuno otuđen pre svega od naših pacijenata i njihovih potreba, ali i zaposlenih radnika u UKC. Pored ovog konstantnog nečinjenja, gotovo sve sednice UO održavaju se telefonom (viber ili skype) jer su, verovali ili ne, svo troje članova UO UKC Niš iz Beograda!? Ne može se upravljati sa UKC Niš putem telefona iz Beograda”, istakao je Milić.

Prema njegovim rečima, potpuno je neshvatljivo, neprihvatljivo i gotovo ponižavajuće da gotovo pet godina u Upravnom odboru nema članova iz redova zaposlenih tako da sve vreme UO ima samo tri člana (svi iz Beograda) umesto pet članova jer dva člana koji treba da budu iz redova zaposlenih u UKC Niš nikada nisu imenovani.

„Skandal neviđenih razmera koji još jednom dokazuje da je Niš poslednja rupa na svirali kojom se upravlja iz Beograda daljinskim upravljačem u slobodnom vremenu politkom sekretara! Da li iko može da zamisli da u UO UKC Srbije u Beogradu budu samo tri člana i to svi iz Niša!? Tražimo i da taj novi UO bude sastavljen od Nišlija i građana sa Juga Srbije. Niti može, niti je logično da je ljudima iz Beograda više stalo do UKC Niš nego samim Nišlijama. Ovo poniženje, neobjavljena prinudna uprava sa oktroisanim UO mora odmah da stane”, naglasio je Milić.

U našem gradu, kazao je, o svim pitanjima, pa i o UKC Niš mora da odlučuju i da se pitaju Nišlije i građani juga Srbije koji se ovde leče.

BONUS VIDEO Niški kardiohirurg dr Dragan Milić – žrtva pritisaka i opstrukcija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare