Foto: Shutterstock

Trend preseljenja u velike gradove u Srbiji prisutan je duži niz godina. Istovremeno sela, varošice, salaši i proplanci postali su i više nego popularni kao mesto za odmor i kupovinu zemlje ili nekretnina.

Ukoliko su bliži velikim gradovima, poput Beograda ili Novog Sada tim je vrednost i veća, a jedan od najboljih primera je selo Pavlovci kod Rume gde je cena ara skočila sa nekoliko stotina na preko 2.200 evra, a gde svoje imanje ima i Novak Đoković.

Pavlovci su danas prava „oaza mira“ za estradu i sportiste, ali i investitore, piše Blic. Potražnja za zemljištem u ovom mestu poslednjih godina kontinuirano raste. Takav trend pratile su i cene, a o čemu svedoče i javno dostupni oglasi kojih je iz godine u godinu sve više.

Pročitajte još:

Danas se u Pavlovcima na prodaju nude kuće, parcele, zemljišta i njive. Ponuda u oglasima nije oskudna kao što je to bilo do pre koju godinu, a razlog je dobra i tražnja, ali i cena. U oglasima se može naći kuća od 140 kvadrata. Cena je 6.453.700 dinara (oko 55.000 evra). U ponudi je i kuća od 250 kvadrata po ceni od 210.000 evra.

Ponuda je mnogo bogatija kada su u pitanju poljoprivredna zemljišta, a cena zemlje ide i daleko preko 2.000 evra i to za onu nadomak Pavlovačkog jezera.

Početkom septembra ove godine u ovoj opštini prodata je njiva za neverovatnih milion evra. Blic je tada pisao da je kupac jedna domaća firma, a prodavac meštanin. Novi vlasnik tada je pazario zemljište veličine 5,66 hektara, za hektar je dao 176.000 evra, a zemljište se nalazi odmah do placa Đokovića.

Čini se da bi potencijal ove varošice mnogima ostao nepoznat da Novak nije odlučio da kupi plac baš u ovom mestu i sagradi kuću. Nakon ovog njegovog poteza, mnogi su ovu vojvođansku varošicu sa šest đaka upravo odabrali za svoju oazu. I takve odluke napravile su od Pavlovaca varošicu gde je danas na ceni svaki slobodan pedalj zemlje.

O Pavlovcima

Mesna zajednica Pavlovci je jedno od najmanjih mesta u opštini Ruma, u kojoj živi svega 390 stanovnika. U naselju ima oko 175 domaćinstava, sa tri člana u proseku.

Pavlovci su poznati i po i Pavlovačkom jezeru, poznatijem pod nazivom Kudoš. Datira iz 1983. godine, i dužine je 400 metara. Na levoj strani jezera smešteno je nekoliko ugostiteljskih objekata,

Za mnoge varošice po Srbiji, ali i ne samo po našoj zemlji, nikad se verovatno ne bi toliko ni čulo, da na njihovoj „teritoriji“ zemlju nisu kupile poznate ličnosti, bilo da su sportisti, glumci, estrada… Poslednjih godina svedoci smo sve više primera koji govore da javne ličnosti sve češće grade, ne samo vikendice, nego i domove za svakodnevni život po opštinama nadomak Beograda i Novog Sada.

Fruška Gora se tako pokazala kao najpopularnija, ali ništa manje u fokus nisu došle ni vojvođanske varošice mimo ove planine.

BONUS VIDEO Da li Rusi odlaze iz Srbije i da li to znač da se cene nekretnina vraćaju na staro?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar