Zastava Evropske unije, Evropska unija
Foto: Shutterstock

Što za zemlje regije znači tržište Evropske unije, tržište od pola milijarde ljudi, pitanje je na koje će na prvoj regionalnoj biznis konferenciji Poslovnog dnevnika “Bez predrasuda, samo biznis” odgovoriti Alessandro Bragonzi.

Bragonzi je šef Predstavništva Evropske investicijske banke za Zapadni Balkan s 12. godišnjim iskustvom u istoj. Bragonziju su dobro poznate prilike u regiji jer je više od dve godine radio kao EIB-ov izaslanik u Albaniji gde je nadzirao operacije banke u tri države – Albaniji, Severnoj Makedoniji i na Kosovu. Dulje do godinu dana bio je službenik zadužen za pozajmice zemljama centralne i jugoistočne Europe.

Poduzetnici Hrvatske dobro znaju koje prilike nosi zajedničko tržište Europske unije. Zemlje regije, Srbija, Severna Makedonija i Crna Gora to bi tek trebale otkriti. Više detalja daće šef Predstavništva Evropske investicijske banke za Zapadni Balkan, piše Poslovni dnevnik.

No osim tržišta od pola milijarde ljudi poslodavcima u regiji koje Poslovni dnevnik želi bolje povezati – Crnu Goru, Hrvatsku, Severnu Makedoniju i Srbiju – značajno je i njihovo zajedničko tržište. Daleko značajnije od uskih vlastitih granica. Poslovnu saradnju, mišljenja smo, treba jačati, a poduzetnike motivisati na razmenu ideja, saradnju i nove investicije. Za napredak odnosa pak dobro je znati kako su se isti kretali i gde smo danas. To će na prvoj regionalnoj konferenciji u Beogradu, koja će biti održana 14. 6. 2022., otkriti Darko Stanisavić, rukovodeći Deloittea u Beogradu i glavni partner u Deloitteovu odeljenju finansijskog savetovanja CE South regije.

Osim analitike na konferenciji nas očekuje mnoštvo praktičnih primera saradnje i prepreka, a koje će izneti sami poduzetnici, neka od najznačajnijih imena poslovne scene u regiji.

Bonus video: Ognjen Pribićević: Najveća greška Evropske unije je politika proširenja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar