Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ, Shutterstock

Penzioneri koji imaju Penzionerske kartice moći će da dobiju popust na avio-karte Er Srbije od 15 odsto, na letovima gde je nacionalna avio kompanija operativni prevoznik.

Ova pogodnost omogućena je sporazumom koji su u četvrtak potpisali direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović i generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

Popust je obezbeđen na cenu karata za kupovinu u poslovnici u Tržnom centru „Galerija“, kao i preko kontakt centra, a penzioneri bi trebalo da dostave skeniranu penzionersku karticu i ličnu kartu ili pasoš.

„Radimo na jačanju tima Penzionerske kartice. Ministarstvo finansija, Fond PIO i Privredna komora Srbije rade na tome da ovakvi igrači, državne kompanije koje su nekada bile u minusu, a sada su u izuzetnom plusu, mogu da daju ozbiljne popuste i da zajedno radimo na tome da život naših penzionera bude bolji i lakši“, rekao je Ognjenović.

Relja Ognjenović Foto:TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Dodao je da se u narednim nedeljama mogu očekivati novi popusti i benefiti za najstarije.

Ognjenović je naveo da je do sada podeljeno više od 500.000 kartica, a one koje nisu podeljene su delom u poštama u procesu uručenja, a delom u filijalama Fonda PIO.

Pročitajte još

„Kartice za penzionere koji su se poslednji prijavili su na štampanju u Zavodu za izradu novčanica i nadamo se da ćemo ih u najkraćem roku podeliti svim prijavljenim penzionerima“, rekao je Ognjenović.

BONUS VIDEO U kakvom su položaju penzioneri u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare