Jovan Tamburić iz Sindikata penzionisanih vojnih lica Foto:N1

Jovan Tamburić iz Sindikata penzionisanih vojnih lica izjavio je u emisiji N1 Studio Live, govoreći o najavi predsednika da će svi penzioneri dobiti 20.000 dinara, da im "predsednik u stvari deli njihov novac". Prema njegovim rečima, "priča o najvećim penzijama u istoriji Srbije nije tačna". "Mi penzioneri penzije ocenjujemo i merimo po tome šta možemo da kupimo, do 2012. godine kada su u proseku bile 62 odsto prosečne plate, one sada idu od 44 do 46 odsto prosečne plate, što govori o padu standarda svih penzionera", kaže on.

Prema rečima Tamburića „već nekoliko meseci očekuju najavljeno iznenađenje od strane predsednika“.

„Naravno da on nije izdržao da tu vest ne saopšti sam, vreme je odabrano, tako da ima dovoljno vremena da se ta vest koristi u predizbornoj kampanji. Čini se da ova vest pokriva i vesti o vezama najviših predstavnika vlasti s kriminalnom grupom Veljka Belivuka“, kaže za N1.

Povezane vesti:

Kako je rekao, „predsednik im u stvari deli njihov novac“.

„Država penzionerima kojima su penzije smanjivane od 2014. do 2018. godine, duguje oko 850 miliona evra, u proseku po 1000 evra svakom penzioneru“, kaže.

Prema njegovim rečima, „priča o najvećim penzijama u istoriji Srbije nije tačna“.

„Mi penzioneri penzije ocenjujemo i merimo po tome šta možemo da kupimo, do 2012. godine kada su u proseku bile 62 odsto prosečne plate, one sada idu od 44 do 46 odsto prosečne plate, što govori o padu standarda svih penzionera“, kaže on.

Govoreći o najnovijoj pomoći, kako kaže, „prvo da konstatujemo da je ovo bacanje novca neselektivno“.

„Neselektivna dodela penzionerima i građanima u Srbiji govori o tome da novca ima, makar ga mi narednih godina, desetina godina vraćali, ili naša deca, ali on se ne koristi na pravi način. Kao sindikat penzionera stalno insistiramo na podizanju najnižih penzija, posebno poljoprivrednih, međutim, vlast procenjuje da im je mnogo bolje, profitabilnije, da na ovakav način dodeljuju novac penzionerima, što govori da su istraživanja pokazala pad rejtinga kod penzionera“, navodi Tamburić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar