Foto:Goran Filipović/Ilustracija

Poljoprivrednici koji su započeli protest u 11 sati blokirali su Rafineriju kod Novog Sada. Kako su rekli, blokirani su svi ulazi i kapije, a slično je i sa pančevačkom rafinerijom.

Poljoprivrednici iz Kisača, Čeneja, Vilova, Gospođinaca i drugih mesta koji su krenuli traktorima u koloni, ušli su u Novi Sad, a nedavno su stigle i do industrijske zone.

Kako je preneo portal 021, oni su sa oko 30 traktora stigli do Rafinerije, gde su potpuno blokirali svih šest ulaza.

N1 je objavio da je ideja da se spreči distribucija nafte u zemlji i da se na taj način predstavnici Vlade primoraju da dođu na pregovore.

Podsećamo, poljoprivrednici danas od 11 sati protestuju jer Vlada Srbije nije ispunila obećanja data nakon majskih blokada. Osim rafinerija, blokirano je i više saobraćajnica.

Foto:Goran Filipović

To je slučaj sa putem Stara Pazova – Banovci, kao i onom između Starog Žednika i Subotice. Takođe blokiran je i stari put iz Bavaništa ka Pančevu.

Podsećamo, poljoprivrednici su sa okupljanjima počeli u 11 sati, a na blokade su se odlučili jer država nije ispunila obećanja koje je najavila nakon majskih protesta.

Poljoprivrednici zahtevaju subvencije po hektaru za biljnu proizvodnju – 35.000 dinara, najkasnije do 31. marta, premije za mleko 19 dinara po litru, subvencionisane kredite u toku cele 2024. godine sa kamatom od jedan odsto kojim se mogu i refinansirati postojeći krediti, brisanje poljoprivrednika iz kreditnog biroa, podsticaji za priplodne mlečne krave – 40.000 dinara po grlu.

Takođe, traže i jednokratnu stimulaciju za odgoj junica na prelasku u kategoriju priplodne krave – 100.000 dinara, ukidanje ograničenja od 19 grla goveda za konkurs nabavke opreme za stočarsku proizvodnju, stimulacija za odgoj tova junadi domaćih rasa (ne iz uvoza) – 25.000 dinara po grlu, rešavanje problematike dugova i nalaženje rešenja za izmenu Zakona PIO za poljoprivrednike…

Više pročitajte na našem blogu.

BONUS VIDEO Policija zaustavila poljoprivrednike kod Pančeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare