Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da će Dnevna bolnica za bolesti zavisnosti "Primarijus dr Branko Gačić", koja se nalazi u ulici Paunova 2 u Beogradu, uskoro biti premeštena na Vračar.

„Povodom pisanja medija o ‘nebrizi’ ministarstva zdravlja i grada Beograda o pacijentima Dnevne bolnice za bolesti zavisnosti ‘Primarijus dr Branko Gačić’ u ulici Paunova 2 u Beogradu, obaveštavamo javnost da ministarstvo i grad od aprila intenzivno rade na rešavanju ovog problema, ali da nijedna od ponuđenih privremenih lokacija donedavno nije bila prihvaćena od strane zaposlenih u bolnici“, navodi se u saopštenju.

Iz ministarstva su naveli da su zaposlenima u bolnici nudili tri privremene lokacije dok se ne obezbedi stalno i adekvatno rešenje za tu ustanovu, ali da su oni odbili sva tri predloga.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Tek nedavno su prihvatili četvrti predlog, lokaciju Zdravstvene stanice doma zdravlja Vračar, u ulici Kneginje Zorke 15. U narednih mesec dana ispražnjeni deo ovog objekta biće rekonstruisan i spreman za preseljenje“, navodi se u saopštenju.

Dodali su da će to biti privremena lokacija bolnice, dok se ne pronađe adekvatno stalno rešenje za tu ustanovu, kao i da ministarstvo i grad intenzivno rade na tome.

PROČITAJTE JOŠ

„Na kraju napominjemo, da bi javnost do kraja bila pravilno informisana, da Dnevna bolnica za bolesti zavisnosti ‘Primarijus dr Branko Gačić’ nije ustanova stacionarnog tipa za hospitalizaciju pacijenata koji su sada ‘izbačeni na ulicu’, kao što se možda moglo pogrešno razumeti iz medijskih objava, već dnevnog tipa u koju dolaze pacijenti sa članovima porodice na program sistemske porodične terapije“, piše u saopštenju.

Građevinska inspekcija zabranila je ranije korišćenje zgrade te bolnice, čiji je načelnik dr Ivica Mladenović izjavio da grad Beograd nije odobrio rekonstrukciju te ustanove i da su grad i ministarstvo „mesecima znali za to, ali niko ništa nije preduzeo“.

U Dnevnoj bolnici „Primarijus dr Branko Gačić“ pacijenti su se lečili od alkoholizma, kockanja, psihoaktivnih supstanci, sedativa i ostalih oblika zavisnosti.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare