Građani Srbije sve češće razmišljaju o odlasku u inostranstvo, a broj onih koji su se zbog posla preselili u neku od razvijenih evropskih država, pre svih Nemačku ili Austriju, je veliki. Ipak, postoje i oni retki koji na tom putu shvate da inostranstvo nije za njih, te odluče da se vrate u domovinu. Jedan od ljudi kojima je ipak bolje u Srbiji je i Mirko Jovanović, koji je nakon više od tri decenije života u Austriji došao u Zaječar.

Jovanović je rođen u Švajcarskoj, ceo radni vek proveo je u Austriji, ali ga je put ipak doveo u Srbiju.

„U Austriju sam otišao na studije prava i tamo sam vrlo brzo otvorio svoju kompaniju, nakon što sam radio u jednoj finansijskoj firmi“, počinje on svoju priču za TV Nova.

„Povratnik“ Jovanović priča da je zatim pokrenuo još sopstvenih poslova, koji su bili vezani za marketing i prodaju, a baš pre nego što je počela pandemija koronavirusa, otvorio je diskoteku.

PROČITAJTE JOŠ

Jovanović ističe da je za njegov povratak bilo mnoštvo razloga, a korona je bila samo jedan od njih. On dodaje da zapad predstavlja drugačiju sliku o standardu od one koja je istina.

„Ovde sada imam ne samo više vremena, već više kvalitetnog vremena. Planiram ovde da otvorim neke radnje, možda da se bavim i ugostiteljstvom, a za rast kapitala se bavim nekretninama“, kaže Jovanović.

On dodaje da, s obzirom na to da ima iskustvo u marketingu i prodaji, voleo bi da počne da se bavi izvozom srpskih proizvoda koje smatra kvalitetnima.

BONUS VIDEO Može li povratak srpskih studenata iz inostranstva da ublaži praksu odliva mozgova?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar