Foto: Shutterstock

Ljudi sve više traže mir, tišinu i udaljenost od gradske gužve, zato je "buknula" potražnja za vikendicama. Pretražili smo oglase na internetu i za vas izdvojili ponudu internetu pokazuju da vikendica može da se kupi i za 20.000 evra ili niže. Iako je u nekome od ovih objekata potrebno uvesti vodu ili struju, postoje i vikendice koje su potpuno opremljene, a za koje nije potrebno izdvojiti čitavo bogatstvo. Cena, naravno, zavisi i od lokacije, pa je kod Vranja moguće naći plac koji ima struju, vodu, kao i zasad voća za 10.000 evra.

Kako je za Nova.rs ranije objasnio procenitelj i sudski veštak Milić Đoković, „zlatno doba“ nekretnina bila je 2020. godina, odnosno period korone.

Međutim, i sada su oglasi prepuni ponuda.

Na 70 kilometara od prestonice – 20.000 evra

U selu Latković, na oko 70 kilometara od Beograda, oglašena je vikendica od 66 kvadrata, koja se nalazi na placu od 22 ara.

PROČITAJTE JOŠ

Kako ju je trenutni vlasnik opisao, vikendica se nalazi na padini, u neposrednoj blizini Ibarske magistrale i auto-puta Miloš Veliki. Vikendica se sastoji od dva nivoa – prizemlja i potkrovlja. Takođe, na istom placu se nalazi i pomoćni objekat.

Cena ove nekretine je tačno 20.000 evra.

Međutim, postoje stvari u koje budući vlasnik treba da uloži novac već na samom početku.

Naime, iako je voda dovedena do kuće, nije uvedena i u sam objekat, te je potrebno kupiti pumpu i hidrofor. Takođe, bunar se deli sa komšijom.

Ista cena i za objekat bez dozvole

Po istoj ceni oglašena je vikendica u Deliblatskoj peščari. Na placu od 25 ari nalazi se nekretnina površine 90 kvadrata, a postoje i četiri pomoćna objekta.

Deliblatska peščara. Foto: Nenad Mihajlović

Plac se nalazi pod zasadima voća, ima bunar, ali i dve mane kojima će morati da se bavi novi vlasnik.

Naime, u vikendici nema struje, a objekat je, kako se navodi u oglasu, „bez dozvole“.

Bez struje – cena upola niža

U blizini puta Kučevo-Petrovac na Mlavi nalazi se još jedna vikendica koja košta 20.000 evra.

Za tu cenu, budući vlasnik dobiće 57 kvadrata nekretnine, sa prizemljem, spratom i terasom.

Takođe, vikendica je opremljena pekarom, sušarom, pušnicom i zidarnim roštiljem. Postoji i voćnjak šljiva.

Foto: Shutterstock

Za razliku od prehodne vikendice, vlasnik ove je naglasio da je proces legalizacije objekta završen.

Takođe, u vikendici ima struje, ali postoji opcija i za kupovinu bez. Naime, ukoliko kupac želi vikendicu bez struje, platiće je upola manje – 10.000 evra.

Vikendica iz osamdesetih

Na petnaestak kilometara od Šapca, na obroncima planine Cer, nalazi se mesto Culjković. Upravo tu se prodaje vikendica izgrađena osamdesetih godina. Površina celog placa je pet ari, a sama vikendica ima 100 kvadrata. Van same kuće, na mestu gde je nekada bila garaža, kako navodi vlasnik, sada se nalazi letnja kuhinja.

Sadašnji vlasnik takođe navodi da je kuća u postupku legalizacije koja „nije sporna“.

Kao i sve prehodno navedene vikendice, i ova košta 20.000 evra.

Cena – može i po dogovoru

Po nešto nižoj ceni, 19.500 evra, oglašena je vikendica u Rajcu, mestu u blizini Čačka. Pored 45 kvadrata kuće, budući vlasnik za ovu cenu dobija i 90 ari obradivog zemljišta. Na oglasu je istaknuto i da do vikendice vodi asfaltiran put, u samom objektu ima struje, tu je i bunar sa vodom, a ni cena nije fiksna, već je moguć dogovor.

Još jedna vikendica čija cena nije fiksna nalazi se u opštini Bačka Topola, u naselj Pobeda.

Ovde je moguće pronaći vikendicu za 19.000 evra. Na pet ari nalazi se ovaj objekat površine 46 kvadrata, a postoji i pomoćni objekat.

Sadašnji vlasnik ističe da je u blizini placa i jezero, pogodno za pecaroše. Struja, voda, kanalizacija i asfaltiran prilaz – objekat ispunjava i ove uslove. Takođe, u ovom naselju postoje i benzinska pumpa, dve prodavnice, pošta i ambulanta.

Pecanje, pecaroš
Foto: Shutterstock

Iako je jeftinija od svih prethodnih, ni cena ove vikendice nije fiksna.

Kupovina preko agencije – sigurnost u dokumentaciju

U Crvenom Bregu, koji se nalazi na oko pola sata vožnje od Niša, nalazi se vikendica od 115 kvadrata, sa placem od šest ari, za koju je potrebno izdvojiti 19.000 evra. Kako agencija za nekretnine navodi, autobusko stajalište udaljeno je 50 metara, a od asfaltiranog puta do objekta ima oko 30 metara seoskog puta. Sam objekat sastoji se od prizemlja i potkrovlja.

Nekretnina se prodaje polunameštena.

Iz agencije navode i da je dokumentacija „uredna“, a da je kupovina moguća odmah i putem kredita.

10.000 evra – najjeftinija opcija

Jedna od najpovoljnih vikendica koja može da se pronađe na oglasima košta 10.000 evra. Nalazi se u Novom Selu, u okolini Vranja, na 100 metara od reke Pčinje. Prema podacima koje je dao sadašnji vlasnik, ova nekretnina nalazi se pored samog puta, na 20 metara od autobuske stanice.

Pored struje i vode, na placu površine tri ara nalaze se i zasadi voća.

BONUS VIDEO Tržište nekretnina i dalje divlja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar