vikendice
Foto: Letizia Concetta Giuffrida / Panthermedia / Profimedia

Ako sanjate o kući za odmor, ali imate i ograničen budžet, znajte da postoji mnogo država gde kuća za odmor može biti pristupačna i jeftina.

Ako vam nije bitno da ste za sat-dva u vikendici, tu su lokacije koje svakako vredi pogledati i istražiti ponude kuća ili apartmana za letovanje ili zimovanje, a kada ih ne koristite, uvek se možete baciti u biznis. Italija, Turska, Bugarska ili Španija… To su destinacije u kojima ćete za manje od 30.000 evra kupiti nekretninu za odmor, pišu na sajtu Pun kufer.

Kuća za evro u Italiji

Nije šala. Ovo je stvarnost. Jeste li se ikada zapitali gde možete pronaći projekte za kuću od 1 evra? U Italiji. Na severu i jugu italijanskog ostrvaa Sicilija pronaći ćete na stotine nekretnina koje vlada zbog velikog iseljavanja stanovnika nudi po ceni već od jednog evra. Iako se čini kao da je to šala, nije. Nekretnine nisu u najboljem stanju, a potpisivanjem ugovora o kupovini pristajete na uslove koji govore da nekretninu morate obnoviti najkasnije tri godine nakon kupovine.

Ostavljate ulog od 2.500 do 5.000 evra koje dobijete natrag nakon renoviranja, a ako ne renovirate, ostajete bez njega. Sasvim realna i moguća opcija, koja ne samo da će vam osigurati nekretninu za evro, već ćete moći da se uključite u renoviranje, da budete kreativni i izrazite svoju ličnost. Nekretnine su smeštene u unutrašnjosti Sicilije, većinom u starim gradićima s oko 10-20 hiljada stanovnika.

Stan u Istanbulu za manje od 25.000 evra

I ovo se čini kao šala, no to je daleko od šale. Nekretnine u Turskoj toliko su jeftine u poređenju sa zapadnim zemljama da se čine nerealnima. Naime, ako odete van strogog centra grada u kvartove kao što su Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt na evropskoj strani ili Maltepe na azijskoj strani Istanbula, pronaći ćete nekretnine već od 20.000 evra. I ne govorimo o garsonijerama, već o normalnim, velikim stanovima od 80 kvadratnih metara, pa naviše. Ako poželite da potražite nekretnine, najbolje je da angažujete ovlašćenog agenta, a ako biste sve sami, instalirajte aplikaciju Sahibinden, koja vam donosi pregled svih nekretnina za najam i kupovinu u celoj Turskoj.

Pročitajte još:

Apartman za odmor u Egiptu već od 13.000 funti

Kako smo krenuli u istraživanje gde i kako doći do povoljnih nekretnina, naišli smo na oglas egipatske kompanije koja prodaje stanove u popularnom letnjem odredištu Hurgadi. Aqua Tropical Resort naziv je objekta koji je u izgradnji, a koji će se nalaziti tik uz more. Stanovi će biti u prodaji po ceni već od 13.863 funti. Apartman se nalazi u objektu s bazenom, restoranima i saunom, koja je na korišćenju vlasnicima zgrada. Sasvim odlična prilika za kupovinu nekretnine daleko od svega, na drugom kontinentu.

Bugarsko Crno more kao popularno odredište mnogih

Na internetu je moguće pronaći veliki broj nekretnina za prodaju i iznajmljivanje u odmaralištima uz bugarsku crnomorsku obalu. Trenutno su nekretnine za prodaju i iznajmljivanje u Bugarskoj izvrsna prilika zbog zaista niskih cena. Naravno, sve zavisi od toga šta tražite – apartman na plaži uz samo more ili ste u potrazi za celom kućom.

Cene zavise od udaljenosti od plaže. Bugarska obala Crnog mora nudi veliki izbor zabave i različite načine provođenja odmora – vodene sportove, golf i razgledanje ili samo ležanje na plaži i uživanje u toplom suncu. Zato je kupovina ili iznajmljivanje nekretnina na plaži u Bugarskoj jedan od najboljih izbora koje možete učiniti. Studio-apartmane na moru možete pronaći za već od 13.000 evra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Prirodne lepote Crne Gore

Komentari

Svi komentari (0)