Aleksandar Vučić obilazak fabrike HAIX Vranje Foto:Screenshot/Instagrambuducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetu Industrijskoj zoni u Vranju započeo u novootvorenom pogonu "Haix opreme d.o.o." ranije najavljivanog kao "misterioznog investitora" koji će nakon odlaska italijanskog Geoksa iz ovog grada uposliti otpuštene. Kako je najavio, ovaj nemački proizvođač obuće, HTZ i vojne opreme će u Vranju uposliti 650 ljudi, od kojih će, kako tvrdi, 550 radnika biti iz Geoksa.

Nakon obilaska Haiksa, prisustvovaće otvaranju novog pogona turske kompanije Teklas, koja već posluje u Vladičinom Hanu i takođe je nakon fijaska sa Geoksom najavljena kao firma koja će spasiti situaciju. Kao što je poznato od pre nekoliko dana, za pogon koji predsednik otvara, Ministarstvo privrede je dalo 10,7 miliona državne pomoći, a kompanija ima obavezu da od avgusta 2021. godine, kada se obratila državi za pomoć, do kraja 2028. godine, uposli 500 radnika koji će proizvoditi delove za automobile.

Dok Vučić obilazi Industrijsku zonu u funkciji predsednika Republike, u centru Vranja je blokirano šetalište i postavlja se velika bina, za predizborni skup Srpske napredne stranke koji je najavljen za 16 časova.

Bonus video: „Bruju, bruji čaršija da je Vučić muškarčina“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare