Foto: Printscreen Facebook/Dubravka Djedovic

Buduća ministarka energetike i rudarstva Dubravka Negre nije poznata ovdašnjoj javnosti, a još manje je javnost upoznata sa tim da je njen muž Kristof, dugogodišnji uspešni biznismen na tržištu, ali i kadar Evropske investicione banke.

Kristof Negre, koji je rođen u Francuskoj doselio se u Beograd 2017. godine, a iza sebe ima veoma uspešnu poslovnu karijeru.

Na početku karijere radio je kao advokat, a gotovo 30 godina radio je na različitim poslovima u Evropskoj investicionoj banci. Bio je šef odeljenja za pregovore, praćenje, restruktuiranje, zajmove i operacije koje su vezane za poslove van EU pri investicionoj banci.

Menadžerski savetnik bio je od 2015. do 2020. godine.

Od tada, Negre postaje suosnivač i suvlasnik Kovidora, ali i Real Estate Developmenta, koja se bavi nekretninama.

Dodatno, on je osnivač i u Western Balkans Private Equity Fund, što je samo upotpunilo njegovu bogatu karijeru u svetu biznisa.

Podsetimo, Krisfor Negre došao je žižu javnosti onoga trenutka kada su potvrđena pisanja Nova.rs da će nova ministarka energetike biti Dubravka Negre. Ona je članica Izvršnog odbora Komercijalne banke za poslove sa privredom i investiciono bankarstvo.

Na ovu poziciju postavljena je krajem 2021. godine, a prethodno je bila direktorka Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan.

Diplomirala je bankarstvo i finansije na Ekonomskom Fakultetu u Beogradu, a magistrirala finansije i menadžment na SDA Bocconi Univerzitetu u Milanu i Anderson školi mandžmenta u Los Anđelesu. Govori engleski, francuski, italijanski i srpski jezik.

Bonus video: Kako to izgleda kada se SNS bot uključi u Utisak nedelje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare