Mihailo Jovanović Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu biće novi ministar informisanja u Vladi Srbije.

Nakon što je ovo mesto ostalo upražnjeno nakon što je Jadranka Joksimović odbila da bude ministarka, SNS je odlučio da će upravo Jovanović biti novi ministar.

Jovanović je  diplomirao i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Ima 20 godina profesionalnog iskustva u Telekomu i Pošti Srbije gde je u kontinuitetu poslednjih 14 godina bio u najvišem bordu direktora odgovoran za informacione tehnologije, elektronske komunikacije i razvoj. U periodu 2014–2016. godine, kao član i koordinator Izvršnog odbora Pošte Srbije. Od aprila 2017. godine radio je kao savetnik za elektronsku upravu u Kabinetu Predsednika Vlade.

Mihailo Jovanović je član Inženjerske komore Srbije sa licencama odgovornog projektanta i odgovornog izvođača telekomunikacionih mreža i sistema.

Dobitnik je nagrade Ministarstva za nauku, tehnologije i razvoj Vlade Republike Srbije 2002. godine na javnom pozivu „za najbolјe mlade istraživače i naučnike koji su svojim angažovanjem dali doprinos razvoju nauke i tehnologije, promenama u zemlјi, kao i započetim reformama; koji su ostali u zemlјi i svojim angažovanjem doprinose njenom sveukupnom bržem razvoju i povezivanjem sa svetom“.

Bonus video: Zorana Mihajlović se obratila javnosti posle odluke Vučića da ne bude u Vladi: Nisam pristala da budem pion

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar