Danil Medvedev
Danil Medvedev; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Žestoko su odgovorili na odluku koja bi uskoro trebalo da postane zvanična.

Ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama će biti zabranjeno da se takmiče na Vimbldonu ove godine od 27. juna, a ova odluka je političke prirode zbog ruske invazije na Ukrajinu.

PROČITAJTE JOŠ

Vimbldon je prvi turnir koji je odlučio da zabrani učešće sportistima na teniskom turu, dok su ATP i WTA samo doneli odluke da ne mogu da nastupaju pod zastavama svojih zemalja, ali da mogu da se takmiče.

Ipak, iako odluka i dalje nije zvanična, preneo ju je „Njujork Tajms“, što joj je dalo potpuni legitimitet. Potpisao ju je čuveni teniski novinar Kristofer Kleri, što govori da je sasvim izvesno da će uskoro biti i zvanično saopštenja.

Ipak, vrlo brzo je stigla i reakcija iz Rusije.

„Samo takmičenje će trpeti zbog odstranjivanja ruskih tenisera. S obzirom na to da je Rusija jaka u svetu tenisa, naši teniseri su na vrhu svetske rang liste, sama takmičenja će pretrpeti udar zbog ove odluke. Neprihvatljivo je učiniti sportiste taocima nekih političkih predrasuda, političkih intriga i neprijateljskih akcija prema našoj zemlji“, bila je poruka Vlade Rusije koju je preneo portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

BONUS VIDEO Medvedev razgovara sa supervizorom i doktorom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar