Danil Medvedev
Danil Medvedev; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Šta se ovo dešava sa tenisom...

Još jednom će sportisti platiti cenu političkih odluka. Još jednom publika neće moći da gleda najbolje na svetu.

PROČITAJTE JOŠ

Čuveni „Njujork Tajms“ preneo je da ruski i beloruski teniseri neće moći da se takmiče na Vimbldonu, tačnije da će sa njega biti izbačeni zbog rata u Ukrajini.

Vimbldon će tako postati prvi turnir koji će suspendovati individualne tenisere i teniserke. Naime, Dejvis kup i Bili Džin King kup jesu izbacili Rusiju i Belorusiju iz takmičenja, ali su igrači mogli da se takmiče na ATP i WTA turu bez zastave zemlje pored svog imena.

Kristofer Kleri, čuveni američki novinar, dobio je potvrdu jednog visokog teniskog zvaničnika koji je potvrdio odluku Vimbldona, a želeo je da ostane anoniman.

Na Vimbldonu neće moći da se takmiče Danil Medvedev, koji je na kratko bio i najbolji teniser sveta, te Andrej Rubljov, Aslan Karacev, Anastasija Pavličenkova, Arina Sabalenka, Viktorija Azarenka, Karen Hačanov…

Očekuje se da odluka bude saopštena 26. aprila na prvom obraćanju ovog turnira za ovu godinu, a Vimbldon je na programu od 27. juna. Ovo je otvorilo vrata da i ATP potencijalno promeni odnos prema igračima iz ove dve države, a ostaje da se vidi da li će se menjati trenutni stav krovnih organizacija tenisa.

BONUS VIDEO Najbolji momenti sa meča Medvedev – Cicipas

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare