Hamad Međedović je najveća mlada nada srpskog tenisa i momak od koga se očekuju velike stvari.

Srpski teniser je zbog virusa morao da preskoči čak i turnir u Roterdamu (serija 500) na kom je dobio specijalnu pozivnicu, ali je sada otkrio nešto što do sada nije.

PROČITAJTE JOŠ

Poznato je da je Novak Đoković odigrao veliku ulogu u njegovom teniskom razvoju i ulasku u seniorske vode, ali je jedan njegov savet posebno istakao.

„Reći ću, nije problem. Nešto što mi je Novak rekao pre nekih četiri, pet godina kad sam završavao juniorsku karijeru. Odradili smo trening i zvao me da mu priđem i rekao mi: Moraš da počneš da veruješ u svoje udarce i u svoj tenis. Ti imas igru da postaneš top igrač. Imaš igru, samo ne smeš nikada da sumnjaš u to. To mi je ostalo urezano i što pamtim – veruj u svoje udarce, veruj da to možeš. Kad to čuješ od Novaka Đokovića koji je najbolji teniser svih vremena, onda malo počneš da razmišljaš“, rekao je, između ostalog, Međedović u podcastu „Reketiranje„.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Međedović je u podcast govorio i o šansama Đokovića na Olimpijskim igrama u Parizu, koja je razlika između njega i Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, te koliko bi i on voleo da se nađe od 26. jula do 11. avgusta u prestonici Francuske.

„Ja sam imao sreću kada sam prelazio u profesionalne vode tada je postojao Novak tenis centar, imao sam puno sreće i sve uslove: Fizio i sve uslove. Bog me je pogledao, Novak je stvarno želeo da to zaživi i da uspe, ali očigledno da nije moglo. Koliko imamo igrača iz Srbije, a da nemamo nijednu akademiju. To je žalosno. Novak je želeo da to uradi, da to zaživi, ali nije moglo iz meni nepoznatih razloga. Mislim i to je baš skupo sve. Zimi moraš da potrošiš para za grejanje, koliko je to isplativo kod nas to je pitanje“, pričao je Međedović.

BONUS VIDEO Polufinale Novaka Đokovića i Janika Sinera na Australijan openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar