Daniil Medvedev
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill)

Da li je Danil Medvedev pronašao način kako da skine pritisak sa svojih pleća jednim izgovorom? Da li je shvatio da mu je neophodan sukob da bi izvukao najbolje iz sebe? Bilo kako bilo Rus u ovom trenutku ima neverovatan niz pobeda.

Danil Medvedev se po prvi put u karijeri plasirao u polufinale Indijan Velsa nakon što je sa 6:3, 7:5 srušio Alehandra Davidoviča Fokinu. Stigao je do neverovatne 18. pobede zaredom (pre ovoga osvojio Roterdam, Dohu i Dubai), pa sada napada i novi masters u karijeri i novi rekord.

Nijednom nije u istom gradu osvojio dve titule, pa bi sada mogao da dođe do neverovatne 19 titule u različitom mestu.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, Rus ne bi bio ono što jeste da nije priredio šou drugačijeg od onog na koji smo navikli. Prvi set je bio neobično običan, pa je relativno lako uspeo da slomi otpor Španca. Upravo je zbog njega razgovarao sa jednim ruskim kolegom mesecima ranije kada ni njega nije uspevao da dobije.

Medvedev je u jednom trenutku pao na beton, posekao je palac desne ruke, pa je morala da mu se ukaže medicinska pomoć.

„Posekao sam se, prst mi je bio potpuno otvoren. Nikada se ni nožem nisam tako rasekao, jer nu krvarim mnogo“, pojasnio je posle meča.

I naravno, ono što slušamo od prvog meča koji je odigrao u Kaliforniji. Nije mu odgovarao teren koji je prespor. Da li je to način da skine pritisak? Deluje da jeste i deluje da funkcioniše. Na svakom turniru pronađe jednu veliku zamerku (u Dohi i Dubaiju su bile loše loptice) i onda se toga drži. Shvatio je da ta matrica daje rezultate, uostalom stigao je do 23 pobede u sezoni.

U jednom trenutku mu je zasmetalo i što mu sudija nije dozvolio da promeni „grip“. Sudija u stolici mu je rekao da ima nove rekete u torbi i da može da koristi njih, na šta je Medvedev uzvratio kao dete: Znam, ali ja hoću da igram sa ovim reketom. Naravno, igrao je sa istim reketom.

„Meč je bio potpuno lud. Mogao bih da pričam o njemu 15 minuta. Ali sam srećan što sam uspeo da pobedim, uprkos svemu“, a to uprkos svemu deluje više kao protivnici koje sam sebi nameće kako bi izvukao maksimum.

U polufinalu ga čeka megdan sa Frensisom Tijafoom, domaćim predstavnikom, koji je relativno lako eliminisao Kamerona Norija sa 6:4, 6:4. Do sada je na duelima ove dvojice tenisera uvek slavio Rus.

I da, za one prave ljubitelje tenisa. Trenutak kada se Davidovič Fokina bacio na beton Indijan Velsa, bio je to skok koji je ispucao kvotu za ovakvu akrobaciju. Na svakom meču ima barem jednu ovakvu reakciju.

Alehandro Davidovič Fokina
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

BONUS VIDEO Nestvaran poen Đokovića i Medvedeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar