Foto: GEORGES GOBET / AFP / Profimedia, USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Dočekala priliku.

Novak Đoković je ovog ponedeljka ispisao nove strancie teniske istorije. Srpski as je započeo 378. nedelju teniske vladavine i tako nadmašio i legendarnu Štefi Graf po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste.

To je bio povod za brojne čestitke na društvenim mrežama i podsećanje na brojne trenutke i Novakove intervjue, a jedan je izazvao veliku pažnju.

PROČITAJTE JOŠ

Novak Đoković je pre više od dve godine u intervjuu Grejemu Besindžeru pričao o bombardovanju Srbije.

„Ne postoji opravdanje za bombardovanje, ubijanje i otimanje domova. To je čin krajnje okrutnosti. I to je razljutilo mene, kao i sve ostale u Srbiji. Ožiljci toga što se desilo, emocije, ljutnja, i dan-danas su prisutni kod svih. Ali, ja sam radio na sebi, na tome da oprostim. Jer, morate da praštate. Ljubav je oproštaj, a ništa ne pokreće čoveka jače od ljubavi“.

Taj deo je ponovo krenuo da kruži na Tviteru što je iskoristila albanska političarka sa Kosova Vljora Čitaku koja je sramno napala Đokovića zbog tih reči.

„Šta ti tačno opraštaš? Humanitarnu intervenciju NATO koja je okončala genocidne ratove Srbije? Zamisli da nemački sportista 70-ih kaže da oprašta Americi i saveznicima što su zaustavili Hitlera“, napisala je Čitaku na Tviteru i sramotno uporedila Srbiju sa nacističkom Nemačkom, da ne pričamo o ignorantskom momentu relativizacije holokausta, čime je uvredila milionske žrtve nacističkog režima.

To je prokomentarisao i novinar „Dojče velea“ Nemanja Rujević:

„Godine prolaze, a profesionalni regionalni isterivači „pomirenja“ ne mogu da shvate da je u tom zapadnom svetu, posebno u Nemačkoj, svako domaštavanje genocida i poređenje nekoga sa Hitlerom zapravo umanjivanje holokausta i relativizacija nacizma“.

BONUS VIDEO Novak Đoković na treningu igra boćanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare