Foto: Tanjug / AP Photo/John Minchillo

Srpski teniser Novak Đoković igraće u noći između srede i četvrtka (2.30h) četvrtfinale US Opena protiv Matea Beretinija.

Đoković polako, ali sigurno ide ka ispisivanju jos jedne stranice istorije i po 21. grend slem. Na tom putu ostala su mu još tri koraka, a prvi će biti Italijan, kome igra na betonu nije jača strana.

PROČITAJTE JOŠ:

Beretini je do sada na turniru igrao protiv Šardija, Mutea, Ivaške i Otea, a izgubio je ukupno četiri seta.

Povodom ovog četvrfinalnog duela oglasio se Vinćenco Santopadre, trener Matea Beretinija.

„Prošlog četvrtka smo trenirali sa Novakom i probali nešto što bi moglo da bude od koristi, dok smo pokušavali da prostudiramo i shvatimo šta bi mu nanelo najviše štete. Već imamo nešto na umu, a kako se meč bliži, još ideja nam nadolaze“, kaže Beretinijev trener za list „La Repubblica“.

Nakon toga, izrazio je i veliki optimizam, ali je i pohvalio Srbina, rekavši da je uvek velika čast igrati sa njim.

„Možda samo zavaravam sebe, ali sam optimista i ovog puta sam uveren da možemo nešto uraditi. Ovo su oni mečevi iz kojih Mateo može samo da dobije, čak iako izgubi. Igrati protiv Srbina je zadovoljstvo, to je siguran znak da smo na pravom putu. Mateo može osvojiti grend slem, u to sam siguran, i to bi bio zaista istorijski rezultat“, dodao je Santopadre.

Đoković i Beretini su do sada odigrali samo tri duela u karijeri, a sve tri pobede odneo je najbolji teniser sveta. Poslednja je, podsetimo se, bila u finalu Vimbldona ove godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar