Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Rene Stabs, nekada prva igračica sveta u dublu, uporedila je Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, a neizbežno je bilo i pominjanje Novaka Đokovića.

Mladi Italijan je osvojio prvu grend slem titulu u Australiji, onda je odličnu formu preneo i u roterdam, gde je takođe podigao trofej, pa je sada on jedna od glavnih tema u teniskom svetu.

S druge strane, Alkaraz je ostao drugi na svetu, ali titulu nije osvojio još od Vimbldona prošle godine, a sada ima problem i sa povredom zgloba.

„Mislim da Siner u sebi krije više toga nego Alkaraz. Mislim da može da bude bolji pre svega na drop šotu, što i čini. U svoju igru dodaje i taj forhend drop šot, što je sjajno. Tako je dobio nekoliko velikih poena protiv Aleksa de Minora, koji je verovatno jedan od najboljih po kretanju na ATP Turu“, kaže Stabs.

PROČITAJTE JOŠ:

Objasnila je i zašto Siner postaje sve bolji.

„Mislim da se njegova igra na mreži polako popravlja. Daren Kejhil je doneo veliki uticaj u tom delu. Mislim da se pomera unapred na drop šotu i slajs bekhendu. To je nešto što je procesu“, dodala je Rene.

Teškom mukom se osvajaju poeni protiv Sinera, što i te kako podseća na stil igre Novaka Đokovića.

„Mislite o tome, gde biste mogli da ga napadnete? Kako želite da dobijete poen protiv njega? Ne možete. On je neka rana verzija Novaka Đokovića“, zaključila je Rene Stabs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar