Nikola Jokić i Novak Đoković Foto: STJEPANOVIC/BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia

Novak Đoković je otišao nešto ranije u Sjedinjene Američke Države kako bi se pripremao za masters u Indijan Velsu od 6. do 17. marta, a kao veliki ljubitelj košarke mogao bi da se nađe na pravom spektaklu.

Sudbina je htela da se „namesti“ potencijalno spektakularni okršaj, specijalni gost i rekord za sva vremena. Verovatnoća da se ovo desi je verovatno neverovatno mala, ali možda su u NBA ligi zaista mislili o svakom detalju kada su pravili raspored. Ili…

PROČITAJTE JOŠ

U noći između subote i nedelje od 02.30 Denver Nagetsi dolaze u goste Los Anđeles Lejkersima, a aktuelni šampion će morati ozbiljno da se namuči protiv Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa koji se grčevito bore za plej-in.

Na sve to ovaj spektakl u Los Anđelesu u „Crypto.com areni“ (Bivši „Stejpls centar“) ima dodatnu težinu jer bi potencijalno upravo na ovom meču Džejms mogao da stigne do 40.000 poena u NBA ligi i postane prvi u istoriji koji je to uspeo. Trenutno mu nedostaje 74 poena i ima dve utakmice pre toga da dodatno popravi ovaj skor.

Lebron Džejms
Foto: Tanjug/AP Photo/Jacob Kupferman)

I kakve veze sa svim tim ima Đoković? Poznato je da je Đoković veliki fan Kobija Brajanta koji mu je čak bio i mentor nekoliko godina. Upravo je nedavno postavljena njegova statua ispred dvorane, a kao veliki fan košarke Đoković bi mogao da iskoristi priliku da gleda istorijski NBA meč, da gleda svog prijatelja Jokića i Lebrona kao jednog od najboljih košarkaša ikada.

To je i te kako izvodivo jer se pretpostavlja da je Novak smešten u nekom predgrađu Los Anđelesa zbog turnira u Indijan Velsu, a samo dva sata vožnje je između teniskih terena „petog grend slema“ i dvorane Lejkersa. Nije to distanca koju Srbin ne bi mogao da pređe ukoliko želi da sa sinom gleda i jedan NBA susret.

Foto: AP Photo/Ashley Landis

Dodatni motiv može da mu predstavlja činjenica da može svojom pojavom i da zaseni egzibicioni meč koji će upravo u tim momentima u Las Vegasu igrati Karlos Alkaraz i Rafael Nadal. I uz sve to bi se uklopilo u njegovu ideju da radi na promociji sebe i sopstvenog brenda, a teško je pronaći bolje tržište od onog u srcu Kalifornije, u srcu Holivuda.

Još je odlično u čitavoj matematici oko ovog potencijalnog odlaska na meč što Indijan Vels neće početi, tačnije glavni žreb počinje tek 6. marta. Novak će i dalje imati najmanje dva čitava dana da se pripremi za prvi meč još od polufinala Australijan opena. Kako je u SAD sa sinom Stefanom ne bi bilo iznenađenje da nakon mečeva Partizana u SAD gledaju meč Lejkersa i Nagetsa.

Žreb je zakazan za sredu (5. mart) u 21.00, pa u tom momentu Srbin neće moći ni da priprema skauting. Uostalom, Novak je poslednji put bio na meču Lejkersa pre četiri godine kada je privukao veliku pažnju javnosti.

BONUS VIDEO Izjava Đokovića posle pobede nad Popirinom na Australijan openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare