Novak Đoković Foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

Nekada glavni Novakov kritičar, sada je shvatio kakve mogućnosti i snagu ima srpski teniser

Novak Đoković dominantno je osvojio 10. titulu na Australijan openu, a impresioniran njegovim nastupom je i Mats Vilander, osvajač sedam grend slem titula.

Srpski teniser se pobedom u Melburnu vratio na prvo mesto na ATP listi, a Vilander je u kolumni za „Ekip“ otkrio zbog čega je Novak poseban i kako to da se njegova igra razlikuje od Nadalove i Federerove.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sa 35 godina odlučio je da igra kao šampion modernog doba. Federer i Nadal su takođe menjali svoju igru. Rodžer se nekako više držao svojih limita. Rafa je tražio taktička rešenja kako bi izbegao da previše trči. Novak je napao mlade igrače njihovim oružjem. Kao da kaže, mogu da udarim jači forhend, mogu da udarim lopticu ranije, da nađem bolja mesta gde da plasiram servis“, kaže Vilander.

Đoković je prema njegovom mišljenju dominantan u gotovo svim segmentima igre.

„Iznenada, možemo da pročitamo u kom smeru pokušava da usmeri svoju igru danas. To je više fizički, napadačkiji tenis. I dalje je to isti Đoković, ali je dodatno modernizovao igru. Na kraju, odaje utisak superiornosti retko viđene u istoriji ove igre. Osim servisa protivnika, apsolutno kontroliše sve što se dešava na terenu“, zaključio je Vilander.

BONUS VIDEO Đoković preživeo dramatičan meč u Adelejdu uz pomoć srpskih navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar