Foto: REUTERS/Sandra Sanders

Novak je poseban.

Ne prestaje da s epriča o fenomenalnom uspehu Novaka Đokovića i osvajanju 22. grend slem titule u Melnurnu, a njegova dominacija postala je predmet mnogih analiza.

Tako je i čuveni teniski trener Patrik Muratoglu dao svoje viđenje Novakove savršene igre.

PROČITAJTE JOŠ

„Njegov plan B je podjednako jak koliko i plan A. Ono što čini Novaka tako neverovatnim igračem je to što nudi ceo paket“ istakao je francuski stručnjak.

On je to detaljno objasnio.

„Većina igrača ima dobar plan A, koji se sastoji od onoga u čemu su odlični. Ali onda kada ne igraju na svom najvišem nivou, koje su njihove opcije? U Adelejdu je Novak bio daleko od svoje najbolje igre. Čak je igrao veoma loše u nekoliko mečeva na početku turniru. Odlučio je da se osloni na svoj plan B. I zbog toga je tako poseban. Njegov plan B mu daje šansu da uglavnom pobeđuje“.

Muratoglu je istakao važnost osvojenog turnira u Adeljedu.

Posle sedmice koju je imao u Adelejdu, njegovo samopouzdanje je dostiglo neverovatan nivo. To mu je pomoglo da igra slobodnije i agresivnije. To je razlog zbog kojeg igra tako neverovatno od početka Australijan opena. Kada igra prema planu A, juri lopticu, hvata je u penjanju, i igra u strašnom tempu koji niko ne može da isprati. Zato je na Australijan openu izgledao nepobedivo, jače nego ikad – zaključio je Muratoglu.

BONUS VIDEO Novak Đoković slikanje sa peharom izjava za medije i druženje sa navijačima dan posle velike pobede

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar