Rud i Đoković; Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Kasper Rud, trenutno četvrti teniser sveta, imao je prošle godine najbolji uvid u to koliko su Novak Đoković i Rafael Nadal nadmoćni u "blom sportu".

Norvežanin je istakao koliko je teško savladati Nadala na šljaci, odnosno Novaka na betonu.

Prošle sezone Rud je izgubio od Nadala u finalu Rolan Garosa sa ubedljivih 6:3, 6:3, 6:0. I dalje se dobro seća tog meča.

PROČITAJTE JOŠ:

„Protiv Rafe na šljaci sam se osećao da sam bez rešenja i bez ikakve šanse. Taj jedini meč bio je šou jednog čoveka, igrali smo na Rolan Garosu, a naročito teško je dobiti ga u tri seta“, priznao je Rud.

Sa Novakom nije imao prijatno iskustvo na Završnom mastersu u Torinu, a ukupan skor protiv Srbina i Španca mu je 0-6.

„Ne bih išta da oduzmem Novaku, jer kad god je važan meč na tvrdoj podlozi, on napravi iskorak. Napraviće brejk ili će odigrati neku nestvarnu razmenu. Ipak, taj osećaj kada vas Rafa baci u ugao terena uz neverovatan top spin… Osećate kao da igrate u njegovom dvorištu. Po meni, to su dvojica najtežih protivnika sa kojima sam ikada igrao“, dodao je Rud.

Rud će igrati u Indijan Velsu, a nije krio oduševljenje centralnim stadionom, koji ima kapacitet od 16.000 gledalaca.

„Razlikuje se od drugih turnira jer je stadion ogroman. Kao da igrate na grend slemu kada ste na tom centralnom terenu. Uslovi su neverovatni i publika sve čini posebnim. Shvatam zašto ovaj turnir zovu petim slemom“, zaključio je Rud.

BONUS VIDEO Novak podneo poseban zahtev za ekspresan ulazak u SAD

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar