Novak Đoković Foto: AP Photo/Dita Alangkara

Najbolji teniser planete Novak Đoković nije ostao imun na jednu od senzacija godine.

Matija Pecotić, hrvatski teniser pobedio je Džeka Soka (4:6, 6:2, 6:2), nekadašnjeg člana Top 10 svetskog tenisa u Delrej Biču.

PROČITAJTE JOŠ:

Već u sledećem kolu je poražen od Markosa Džirona u dva seta, što ne bi bilo neobično da se tenisom ne bavi kao sporednim zanimanjem.

Matija je rođen u Beogradu, rano je prešao na Maltu, tenisku karijeru mu je ukočila pauza zbog zdravstvenih problema, pa se zaposlio u firmi koja se bavi nekretninama, što je i sam ispričao nakon što je priredio iznenađenje godine.

„Radim u firmi koja se zove Veksford kapital, Veksford nekretnine i to je moj stalni posao sa punim radnim vremenom. Obično radim od devet do šest popodne tokom nedelje i ako tu uglavim i malo tenisa pre radnog dana, pokušavam da uradim i to. Prvi turnir mi je bio kad sam imao 24 godine. Za malo manje od dve godine sam se popeo do 206. mesta ATP liste, a onda sam nažalost imao prilično ozbiljnu operaciju na stomaku pre Australijan opena i to je promenilo trajektoriju mog teniskog kalendara. Nakon što sam diplomirao na poslovnoj školi, rekao sam sebi – znaš šta? Dvanaest meseci na terenu, ako dođem do 250. mesta za godinu dana, nastaviću“, ispričao je Pecotić.

Dodao je da je za šest meseci stigao do 320 najboljih na svetu, igrao je tenis života, a onda je počela pandemija koronavirusa. Sada je ispod toga, ali može da igra i dalje.

Tridesettrogodišnji Hrvat je svojevremeno bio sparing partner Novaku, koji nije zaboravio 784. tenisera planete.

„Matija, brate moj! Nisi ti još za kancelariju. Vidimo se na terenu uskoro“, poručio je Đoković.

Foto: Printscreen Instagram / DjokerNole

BONUS VIDEO: Laslo Đere savladao Fonjinija na turniru u Argentini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar