Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čuveni teniski trener Patrik Muratoglu odgovorio je na tvrdnje dugogodišnjeg direktora teniskog sektora u Najkiju.

Majk Nakadžima je skoro tri decenije bio zadužen za saradnju sa teniserima i sa mnogim od onih vrhunskih se i lično upoznao.

PROČITAJTE JOŠ:

Njegove reči su izazvale buru, pošto je glorifikovao sliku koju je u teniskom svetu ostavio Rodžer Federer i probao da, iz ugla menadžera brenda, objasni zašto ne bi za saradnju hteo i Novaka Đokovića.

Nema sumnje da je Švajcarac jedan od najvećih tenisera svih vremena, a deo njegove karijere oslikan je i u knjizi „Rodžer Federer efekat“ koja je izašla nedavno i gde između ostalog Nakadžima piše koliko se divi Švajcarcu kog je svet zavoleo kao jednu od najelegantnijih pojava na terenu.

Nakadžima je prepričao i jednu od anegdota kada su deca oterala Federera sa terena u Londonu, kako je on među najboljim sportistima svih vremena uz Majkla Džordana, Lebrona Džejmsa i Tajgera Vudsa i kako je grozno što je Najki pustio Federera u Uniklo 2018.

Iako mu je jedan od kriterijuma neukaljano čista slika, zaboravio je da Vuds ima svojih kontroverzi iza sebe, ali ih kod Novaka taksativno navodi.

„Mogao bi da bude najuspešniji teniser ikada. Ali oko njega je uvek ‘crni oblak’. Kao da ga navlači na sebe. Pogodio je linijskog sudiju na US openu i bio diskvalifikovan? Dešava se. Ali zašto se to uvek događa Novaku? Ili, cela kontroverza oko vakcinacije protiv koronavirusa. Sada, kao brend – da li želim da stojim iza nekoga ko uvek ima kontroverze? Ili želim da idem sa sportistom potpuno čistog imidža“, upitao je Nakadžima.

Muratoglu kaže da je slika koja se promoviše kao savršeno čista, potpuno lažna.

„Da bih odgovorio Nakadžimi o Najkiju i Novaku: bilo da se slažete, ili ne, voleli ili ne voleli Novaka, lično pre biram pravo ljudsko biće sa svojim kvalitetima, verovanjima i manama, nego savršeno neistinitu sliku perfekcije. Stavljati savršenstvu oreol je poništavanje naših ljudskih preduslova“, rekao je Muratoglu.

BONUS VIDEO: Čišćenje murala Novaka Đokovića na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare