Novak Đoković Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Velika uzbuđenja nas očekuju na Rolan Garosu, Novak je po mišljenju mnogih prvi favorit

Nekadašnji indijski teniser Somdev Devarman smatra da su Iga Švjontek i Novak Đoković najveći favoriti za osvajanje Rolan Garosa ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Švjontek je u seriji od 28 pobeda, te u 2022. godini ima samo tri poraza uz 37 trijumfa.

„Iga je pre dve godine pokorila teniski svet, kada nije izgubila ni set na putu do titule. Slično tome, sada na turnir dolazi u strašnoj formi, sa pet uzastopnih titula. To stoji, ali uzbudljiva stvar u vezi sa ženskim tenisom jeste što u žrebu ima nekoliko osvajačica slemova – Bjanka Andresku, Ema Radukanu, Sloun Stivens, Jelena Ostapenko, sve one veruju da mogu do titule“, rekao je Devarman.

U muškoj konkurenciji izdvojio je tri imena, a za Novaka Đokovića kaže da najpripremljniji dolazi na turnir, nakon što je početkom godine imao velikih problema.

„Novak dolazi na turnir najspremnije moguće. Nije igrao mnogo u startu godine, gubio je potom neke mečeve koje inače ne gubi, ali je polako počinjao da igra bolje kako je igrao više mečeva, da bi osvojio veliki turnir u Rimu. Rafu ne smemo da otpišemo uprkos problemima koje ima, ali videćemo da li će mu telo dozvoliti da radi ono što njegov um želi. Alkaraz je najuzbudljiviji talenat u poslednjih petnaest godina. Deluje spremno da osvoji slem, ali to je jedno, drugo je zapravo ga osvojiti“, dodaje Devarman.

Rolan Garos počinje 22. maja i traje do 5. juna, a branioci titule su Novak Đoković i Barbora Krejčikova.

BONUS VIDEO Novak Đoković emotivno o prvom meču sina Stefana

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar