Rodžer Federer Roger Federer
Rodžer Federer Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Ne igra već skoro godinu dana, ali tenis nikada ne na pušta

Švajcarski teniser Rodžer Federer sa saradnicima želi da kupi Masters u Sinsinatiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Federer je sa svojim agentom Tonijem Godsikom osnovao 2013. godine menadžersku agenciju „Tim 8“, suvlasnik je Lejver kupa, većinski investitor „Universal Tennis“ sistema, strateški investitor i partner kompanije „On Running“, a sada želi da se upusti u novu pustolovinu.

Upravo sa pomenutom menadžerskom kompanijom Švajcarac želi da se domogne 93,8 odsto vlasništva nad Mastersom u Sinsinatiju.

U februaru ove godine je objavljeno da USTA (Teniska asocijacija SAD) planira da proda turnir za „sumu od devet cifara“.

„Bord direktora USTA veruje da je vreme da se istraže potencijalne strateške opcije kako bi se optimizovao rast u budućnosti turnira i kako bi se turnir odveo na viši nivo“, navedeno je u saopštenju.

Federeru cena ne bi bila problem, jer su njegovi sponzorski ugovori veliki čak i kad ne igra. On je turnir u Sinsinatiju osvajao rekordnih sedam puta.

Dešavanja oko prodaje i kupovine turnira u Sinsinatiju prokomentarisao je i bivši teniser Endi Rodik.

„U svetu tenisa, gde sukob interesa ne poznaje granice, Rodžer može ovo da uradi. Ipak, on je ikona ove igre i stvorio je sjajan odnos sa navijačima u Sinsinatiju. Lepo je videti da turnir ostane u teniskoj porodici i da ga vodi neko ko razume i voli naš sport“, izjavio je Rodik.

BONUS VIDEO Novak Đoković emotivno o prvom meču sina Stefana

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar