Novak Đoković na Vimbldonu
Foto: Tanjug AP Photo/Kin Cheung)

Sa nestrpljenjem se, sada već godinama, čeka da se pojavi dokumentarac o Novaku Đokoviću. Najviše zbog toga što je poznato da ga kamere prate i da se beleži već dugo svaki trenutak koji provede na terenu i van njega.

Foto: Nova.rs

Novak Đoković je pobedom nad Pedrom Kaćinom sa 6:3, 6:3, 7:6(4) završio plasman u drugo kolo Vimbldona gde će ga čekati Džordan Tompson, ali je dobio i pitanja koja se ne tiču onoga što se dešava na londonskoj travi.

Mnoge i dalje zanima šta će biti sa njegovim dokumentarcem, a iako ima mnogo materijala i dalje nije poznato u kom će obliku biti.

PROČITAJTE JOŠ

„Bio sam uveren da će to tada da izađe, krajem pretprošle, prošle godine… Nekako se datum i rokovi pomeraju. Iz prostog razloga što se dosta toga dešava u mojoj karijeri, pa osmišljavamo i debatujemo šta je najbolje uraditi da bude jedan dugometražni dokumentarac, ili će to biti kratkometražni, ili će to biti više epizoda u serijalu…“, objašnjavao je Đoković.

Zatim je istakao da nije siguran da li će biti u pitanju dokumentarni film ili nešto drugo.

„I naravno sa kim ćemo to raditi i na koji način. Još se nekog materijala sad dodaje zbog Pariza i aktuelnosti. Ne znam datum, nadam se, nestrpljiv sam i želeo bih da što pre izađe. Sa druge strane, želimo da to napravimo na najbolji mogući način. Gledao sam Džordanov ‘Last dance’, 10 epizoda po 50 minuta… Imamo dosta materijala, koliko smo svih ovih godina snimali, tako da možemo nešto slično da napravimo u tom smislu i konceptu. Kada budem imao neke naznake kada bi to eventualno bilo, daću vam tu informaciju“, rekao je srpski as.

Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Đoković je u Londonu trijumfalno započeo pohod na osmi trofej Vimbldona, odnosno 24. grend slem titulu, a druga prepreka na tom putu biće mu Australijanac Džordan Tompson u sredu. Ipak, pored pisanja istorije, Nole se bavi i mnogim dešavanjima van terena, pa se posle uvodnog trijumfa osvrnuo na to što je vratio terene Beogradu, i objasnio je da je Srbiji dao predlog šta bi trebalo da se uradi sa njima, ali nije siguran da će se to zaista i desiti.

Zanimljivo i da je odlučio da na novoj lokaciji gradi svoj klub, a možda to uopšte neće ni biti u Srbiji.

„Okrećem se dalje novim projektima i u narednih par godina će se nešto ostvariti na tom planu, na drugoj lokaciji, da li u Srbiji ili ne, videćemo.“

I tako se došlo u situaciju da najbolji teniser u istoriji nema gde da trenira u svom rodnom gradu. U Beogradu će sada morati da bude gost na tuđim terenima, barem neko vreme.

BONUS VIDEO Novak pravio šou: Samo se u TV prenosu čulo šta dobacuje boksu