Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

I dalje je jedna od velikih enigmi šta će biti sa Teniskim centrom na 25. maju. Novak Đoković je vratio terene gradu, a od tog trenutka se na njemu nalaze samo ljudi koji ih održavaju. Srpski teniser je sada opet govorio o svojim planovima.

Foto: Nova.rs

Od kada je Đoković vratio terene Beogradu, mnogo se govori ko će preuzeti brigu o njima.

Objasnio je da je Srbiji dao predlog šta bi trebalo da uradi sa tim terenima, ali nije siguran da će se to zaista i desiti.

PROČITAJTE JOŠ

„Vraćamo centar gradu, ne znamo šta će se sada desiti, šta će grad odlučiti da radi sa tim klubom. Po meni, dao sam neki svoj prijateljski predlog da to bude nacionalni teniski centar koji već 15-20 godina unazad stoji kao velika želja Teniskog saveza Srbije i svih nas teniskih radnika. Ovaj sport, koji je mnogo dao Srbiji, zaslužuje da ima teniski centar. To je idealno“, počeo je Đoković.

Ipak, zanimljivo da je odlučio da na novoj lokaciji gradi svoj klub, a možda to uopšte neće ni biti u Srbiji.

„Okrećem se dalje novim projektima i u narednih par godina će se nešto ostvariti na tom planu, na drugoj lokaciji, da li u Srbiji ili ne, videćemo.“

I tako se došlo u situaciju da najbolji teniser u istoriji nema gde da trenira u svom rodnom gradu. U Beogradu će sada morati da bude gost na tuđim terenima, barem neko vreme.

„Što se tiče moje baze u Beogradu – to još ne znam. Pretpostavljam da će biti Gemaks, dvorana. Što se tiče šljake i betona na otvorenom, to ćemo videti. Možda čak i 25. maj u zavisnosti od toga ko će tamo ući i kako će se to voditi“, završio je Đoković.

Foto: AP Photo/Kin Cheung

Jedno je sigurno, Novak neće ništa da ima sa terenima na Dorćolu i da dovodi sebe u situaciju u koju ne želi nakon što nije dobio dozvole za proširenje, pa će se sada okrenuti drugim opcijama. Sigurno je da mu je teniski centar neophodan kako bi mogao da se sam priprema za turnire koje ima tokom godine, neophodna mu je prava baza.

Nema dileme da Đoković uvek govori o tome kako bi trebalo sistematski rešavati stvari u srpskom tenisu i stvoriti sistem koji bi iz godina u godine davao mlade igrače. Francuska ima nacionalni teniski centar koji godinama proizvodi talente, a Srbija bi sa dobro postavljenim sistemom mogla da se nađe na tom putu.

Ranije se spekulisalo da Novak želi da napravi pravu akademiju (planirao je proširenje i izgradnju novih objekta na Dorćolu), po ugledu na oprobane modele koji postoje u svetu, a sada sve to deluje daleko.

Ipak, ukoliko bi nekome trebalo dozvoliti da se pita za stvari u srpskom tenisu to je bez izuzetka Đoković i njegovo zalaganje na tom polju bi dovelo do daljeg napretka tenisa u zemlji.

BONUS VIDEO Novak pravio šou: Samo se u TV prenosu čulo šta dobacuje boksu