Ovo niko nije očekivao.

Novak Đoković uspešno igra na mastersu u Rimu gde je stigao do četvrtfinala, ali je u senci njegovog nastupa kao bomba odjeknula vest da gasi svoju tenisku akademiju.

Đoković će 1. juna vratiti svoj Teniski centar Beogradu. Klub prestaje sa radom.

Kako javlja „Sport klub“ svi na Dorćolu su već obavešteni o toj nameri, njihov radni odnos će prestati do tog datuma, a jedino će se sa nekim već sponzorisanim igračima zadržati saradnja.

PROČITAJTE JOŠ

Centar postoji oko 15 godina, na njemu je odigrano sedam ATP turnira i jedan WTA, kao i bezbroj manjih takmičenja. On je i glavna baza Novakovih priprema i treninga, ali i brojnih drugih tenisera, i srpskih i inostranih. Sa ovih terena, Đoković je krenuo u bezbroj juriša na najveće trofeje.

Razlozi za ovu odluku još uvek nisu poznati, ali će detalji biti objavljeni veoma brzo kada bude izdato zvanično saopštenje.

Koliko je ovakav potez šokantan i neočekivan, može se zaključiti i iz činjenice da je TSS pre samo nekoliko dana najavio da će se neki od turnira iz programa „Novi vek srpskog tenisa“ igrati na terenima Centra Novak.

Ne zna se ni šta će biti na lokaciji na kojoj je sada TC Novak. Ranije je tu bio teniski klub u sastavu Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ (ranije „25. maj), možda će opet biti. I to će se možda saznati iz zvaničnog saopštenja.

BONUS VIDEO Đoković savladao Norija na mastersu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare