U poslednje vreme Aleksandar Vučić pokušava da uhvati korak sa mladima, pa sve češće koristi izraze koji bi trebalo da ostanu samo deo slenga.

Vučić je sada izlaganje počeo ocenom da je odbojkašicama Srbije ovaj prijem sigurno „smaranje“ posle onakvog dočeka građanja sinoć, a onda poručio: Šta da vam radim, kada osvajate toliko medalja.

PROČITAJTE JOŠ

Vučić je nedavno objavio i fotografiju na kafi sa Dačićem u sličnom tonu, a ranije je pojasnio i da ga je „Siniša smarao o Kuli Beograd“…

Odbojkašice su obavile obavezu koju imaju kada ih pozove predsednik države, poklonile su mu i dres.

„U ime cele zemlje i u lično ime vam čestitam na nečemu što je najbolji sportski rezultat koji je ikada, jedan timski sport napravio u našoj i za našu zemlju. Nikada nismo imali nekoga ko je dva puta za redom osvojio srebro i bronzu sa Olimpijskih igara, dva puta za redom na Svetskom prvenstvu, tri puta na Evropskom… Nema takvog kolektiva u Srbiji u istoriji. Odbojkašice su donele najviše radosti i uspeha”, rekao je Vučić.

Najavio da će 180 miliona dinara biti uplaćeno odbojkašima i odbojkašicama u Prvoj i Drugoj ligi.

U jednom trenutku je odlučio i da pokaže efikasnost države time što će na račun odbojkašica leći novac na njihov račun. Za sat vremena.

„A, danas ćete već na računu imati novac koji ste zaradili u skladu sa Pravilnikom. Za sat vremena. Za nas je važno da pokažemo efikasnost države, da imamo, da dobro planiramo, a vi nas obradujte još koji put”, poručio im je predsednik.

Onda je još jednom sa formalnog prešao na neformalni plan, obratio se Danijeleu Santareliju rečima: Hvala bratu Srbinu za ovu medalju.

Odbojkašice je zamolio da osvoje i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama uz poruku „Onda vas niko nikada ne bi stigao“.

BONUS VIDEO: Novčana podrška za srpske odbojkaške šampionke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare