Foto: Starsport

Rukometaši su oduševili sve navijače u Srbiji nakon što su na spektakularan način srušili Norvešku sa 25:24 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ova pobeda ima pečat Uroša Borzaša, srpskog rukometaša koji je u poslednjim trenucima izabrao Srbiju pre Francuske i Mađarske (igrao za mlađe kategorije ove države). Dobio je loptu u poslednjim sekundama, a onda loptu iz lakta zakucao pod prečku.

PROČITAJTE JOŠ

Naravno da se kasnije zatrčao na tribine, naravno da je hteo da proslavi sa navijačima veliki trijumf. Uostalom ne dešava se svaki dan da Srbija savlada neku skandinavsku zemlju u rukometu.

„Naravno da sam sanjao ovako nešto. I to ne jednom, nego milion puta. Neverovatna atmosfera. Hvala svim ljudima koji su došli da nas bodre. Za ovakve utakmice se živi, što se mene tiče mogu sutra da batalim rukomet“, poručio je momak koji je postao lider reprezentacije.

U slučaju da niste videli gol kojim je Borzaš doneo pobedu Srbiju pogledajte ovaj snimak.

Reprezentativni bek je tako pokazao da navijači u Srbiji ponovo imaju razloga da sanjaju velike stvari kada je u pitanju rukomet. Iako je od poslednje medalje prošlo više od decenije, ovaj tim Tonija Đerone pokazuje da napreduje iz okupljanja u okupljanje.

„Borba je bila neverovatna, igrali smo i mi i oni čvrstu odbranu. Jako teška utakmica za igranje, ali proradio je srpski inat. Išli smo na pobedu, tako smo se i pripremali i nadam se da smo uspeli da prikrijemo nedostatak Petra Đorđića, Ilije Abutovića, Vladimira Cupare i Marka Milosavljevića. Biće snage sigurno. Sutra idemo za Norvešku. Imaćemo trening popodne i imaćemo vremena da se odmorimo i spremimo za sledeću utakmicu“, poručio je Borzaš.

BONUS VIDEO Koš za rubriku „verovali ili ne“ za nevericu navijača i igrača Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar