Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Dodeljena je nagrada za najboljeg srpskog sportistu, kao i novinarske nagrade, objavljeno je sa sajtu Udruženja sportskih novinara Srbije.

Tijana Bošković i Zurabi Datunašvili proglašeni su za najbolje sportiste u 2022. od strane Udruženja sportskih novinara Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Na svečanosti u Galeriji „RTS“ dodeljene su i godišnje novinarske nagrade, a sve prisutne su najpre pozdravili državni sekretar za sport Marko Kešelj i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, a svečanosti je prisustvovao i generalni sekretar Sportskog sveza Srbije Goran Marinković.

Zlatni mikrofon pripao je Milošu Krivokapiću sa „RTS“, a Zlatno pero je Branko Spasojević sa „Sport Kluba“.

Priznanje za ekskluzivni TV prilog, intervjue sa NBA zvezdama, dobili su novinari Arene sport Dejan Karović i Milan Caković, dok je Aleksandar Miletić nagrađen za najbolju televizijsku priču „S ljubavlju iz Fuenlabrade“ i izdavački poduhvat u elektronskim medijima „Najlepši dan života“. Predrag Bajić i studenti fakulteta za sport nagrađeni su za knjigu „Biti četvrti” kao izdavački poduhvat u pisanim medijima, a dopisnik godine je Dušan Jocić (Mocart sport) iz Niša.

Najbolji mladi novinar u pisanim medijima je Stefan Tanasić (Mocart sport), a u elektronskim medijima David Radanović (Arena sport). Reportažu godine „Najbliži životu od svih ljudi“ o navijačima Argentine u Kataru napisao je Aleksandar Gligorić (Mocart sport), dok je za ekskluzivnu vest „Pešić precrtao Teodosića“ nagrađen Đorđe Matić (Mocart sport).

Nagrade za životno delo dobili su Ratko Pavlović (Politika), Vojin Veličković (Sportski žurnal), Mihajlo Antić (Sportski žurnal), Miroslav Nešić (Radio Beograd) i posthumno Vlastimir Ignjatović (Sport) i Petar Lazović (RTS).

BONUS VIDEO Tijana Bošković za Nova.rs otkrila koji je zapravo najveći uspeh Srbije, pričala o Santareliju i zlatu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar