Foto: Sportske igre mladih

Državno finale Sportskih igara mladih ulazi u samu završnicu. Posle četvrtog dana takmičenja poznati su učesnici Međunarodne završnice u Splitu i u disciplinama: odbojka, tenis, mali fudbal za mlađe kategorije i basket 3x3.

Na terenima za odbojku bile su dominatne ekipe iz Beograda. U muškoj kategoriji zlatom su se okitili dečaci iz ekipe “Crnjanski”, koji su bili bolji od dečaka iz tima “Volej” iz Novog Sada, a kod devojčica pobednice turnira su odbojkašice “Partizana”, koje su u neizvesnom finalu savladale svoje vršnjakinje iz “Slobode” Čačak.

PROČITAJTE JOŠ:

Mlada ambasadorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Mina Kapor iz Pančeva, ponovila je prošlogodišnji uspeh, tako da će osim uloge ambasadora nastupiti i na turniru u tenisu. Pored Mine u timu Srbije biće i mlada teniserka Iva Kovačević iz Novog Sada.

Odličan basket igrao se na terenu “Kocka” u Vrnjačkoj Banji. Čuvena ekipa “Mambe” iz Čačka, dobila je svoje naslednike. “Šomijevu bandu”. Ova ekipa predvođena momkom koji je visok 2,03m, odigrala je odličan turnir i osvojila zlatnu medalju. Drugoplasirana ekipa takođe putuje u Split, u pitanju je ekipa Košarkaška akademija “021” iz Novog Sada.

Tim Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Splitu predstavljaće i basketašice iz Beograda i Požege koje su se sastale u finalu. U utakmici koja se igrala za plasman za medalje, devojke iz ekipe “Bucko Mouse” bile su bolje od pobednica Regionalnog finala za Zapadnu Srbiju “Alo Požega” iz Požege.

Najviše emocija, navijača, ali i suza viđeno je na turniru u malom fudbalu za mlađe kategorije na kojem su učestvovale ekipe iz Kule, Bajine Bašte, Niša i Mladenovca. Treće mesto osvojila je ekipa “Blue stars” iz Mladenovca koji su posle utakmice za treće mesto izjavili da uživaju u Vrnjačkoj Banji, želeli su da idu u Split, ali da će im i ovo Državno prvenstvo ostati u prelepoj uspomeni. Na kraju finalne utakmice bilo je suza, kod ekipe “Lavovi” iz Bajine Bašte zbog izgubljenog finala, a kod dečaka iz Niša, ekipe “Srćkovo jato”, bile su to suze radosnice koje su značile da sledi put na Međunarodnu završnicu u Split.

Foto: Sportske igre mladih

Podrška SIMOVCIMA stigla je i od ostvarenih sportista. Posle Ratka Nikolića koji je bio tu da savete da mladim rukometašima, sa SIMOVCIMA su se u Vrnjačkoj Banji družili Dejan Tomašević i Stefan Birčević koji je izjavio da je već nekoliko godina uz ovu manifestaciju i da ga raduje što vidi da iz godine u godinu raste broj dece koju vidi na terenima.

Dejana Tomaševića kaže da je bio oduševljen i na ceremoniji Svečanog otvaranja u Arilju, ali da je ovo takođe spektakl i da je prezadovoljan kako Sportske igre mladih uspevaju da kod dece osim želje za sportskim uspehom probude i interesovanje za druženjem, zabavom, da ih usmeravaju ka vrednostima koje im ostaju za ceo život.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović zahvalila se Tomaševiću i Birčeviću, jer su osim saveta vezanih za sport, deca od njih čula kolliko je važno gaje i osobine kao što su tolerancija, pošrtvovanost, poštovanje. Svim dečacima i devojčicama koji su se plasirali na završnicu Igara, Mihajlovićka je poželela mnogo uspeha i novih prijateljstava.

Međunarodna završnica u Splitu održava se od 15. do 20. avgusta, a put Splita kreću najbolji učesnici Igara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

BONUS VIDEO Arena eksplodirala nakon pobede Efesa nad Realom

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)