Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Neće sve ići tako glatko

Dejan Bodiroga, legenda srpske košarke, mogao bi uskoro da postane predsednik Evrolige, međutim, neće sve ići kao po planu.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema pisanju španskog „Mundo Deportivo“, tri španska i dva turska kluba su protiv postavljanja Bodiroge na mesto šefa Evrolige i oni će u petak glasati protiv predloženih izmena.

Pet klubova koji su osnivači Evrolige (Barselona, Real, Baskonija, Efes i Fenerbahče) će biti protiv odluke većine klubova da Dejan Bodiroga bude naslednik Đordija Bertomeua.

Razlog tome je taj što su zabrinuti za svoje interese, a „Mundo Deportivo“ navodi da se pomenutih pet klubova ne slažu sa promenama koje, kako kažu, nisu u skladu sa komercijalnim principima Evrolige kao i sa pravnim principima koje su ustanovili klubovi.

Vlasnici Barselone, Baskonije, Reala, Efesa i Fenera su nezadovoljni i što Asvel i Bajern još uvek nemaju prava kao i svi ostali klubovi vlasnici Evrolige i što većina klubova konstantno odlaže promenu njihovog statusa.

Ovih pet klubova smatra da će promene koje će se desiti u petak biti nelegalne, neodgovorne i stoga su najavili da će zaštititi svoje interese i to pravnim putem.

BONUS VIDEO Neverovatna trojka Gudurića protiv Zvezde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar